Inkiväärisuklaakakku

Inkiväärisuklaakakku

Inkiväärisuklaakakku - suklaakakku ei tästä enää parane! Taikinassa on mukana vaniljaa ja ihanaa inkivääriä. Nauti appelsiinikerman kera.
https://www.arla.fi/reseptit/inkivaarisuklaakakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka. Ruskista voi kattilassa, paista siis voita niin kauan, että se on saanut kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon jauhot, vaniljasokeri, kaakao ja inkivääri. Lisää voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha pieniksi palasiksi. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon appelsiinipalat ja raastettu kuori. Tarjoile kakku appelsiinikerman kera.
Valmis!

Ainekset

100 g
Kananmunia
2
Sokeria
3 dl
Jauhoa
1½ dl
Vaniljasokeria
1½ tl
Kaakaota
3 rkl
Hienonnettua inkivääriä
2 rkl
Appelsiinikerma
Appelsiini
1
3 dl