Inkiväärikakku

Inkiväärikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Maukas inkiväärikakku tuorejuustokuorrutteella sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa. Kokeile jo tänään!

Ainekset

Annokset

Taikina

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 200 g sokeria (n. 2,25 dl)
  • 4 kananmunaa
  • 200 g vehnäjauhoja (n. 3,5 dl)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 tl inkiväärijauhetta

Tuorejuustokuorrute

  • 150 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g tomusokeria
  • 2 tl inkiväärijauhetta

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri ja sekoita taikinaksi. Paista kakku pienessä vuoassa, jossa on korkeat, suorat reunat, 175 °C uunin keskitasossa noin 50 minuuttia. Kokeile hammastikulla onko kakkupohja valmis. Tuorejuustokuorrute: Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään, ja mausta inkiväärillä. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle paksuksi kerrokseksi ja tee sen pintaan haarukalla aaltokuvioita. Leikkaa kakku neliöiksi, kun kuorrute on jähmettynyt.