Inkivääri-saksanpähkinäkaramellit

Inkivääri-saksanpähkinäkaramellit

Nämä rapeat makeiset sopivat vaikkapa joululahjaksi - tai omaan naposteluun.

Tee näin:

  • Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla korkeassa lämpötilassa noin 2-3 minuuttia samalla käännellen. Hienonna ne karkeaksi. Anna voin sulaa pannulla. Lisää siirappi, sokeri ja inkivääri. Kiehauta miedolla lämmöllä ja keitä seosta 4-5 minuuttia tai, kunnes se on kullanruskea. Sekoita pähkinät joukkoon ja kaada karamellimassa voipaperille. Anna jäähtyä ja leikkaa karamellit sitten sopiviksi suupaloiksi.
Valmis!

Ainekset

Saksanpähkinöitä (n. 75 g)
2 dl
100 g
Vaaleaa siirappia
¾ dl
Sokeria
3 rkl
2 tl