Hyydytetty voileipäkakku

Hyydytetty voileipäkakku

Brunssi Välipala
Perinteisen voileipäkakun tilalle sopii hyvin hyydytetty versio. Erilaisilla yrteillä ja vihanneksilla koristelemalla kakusta saa näyttävän näköisen!
https://www.arla.fi/reseptit/hyydytetty-voileipakakku/

Tee näin:

  • Sulata voi. Hienonna hapankorput ja sekoita voin kanssa keskenään. Peitä irtopohjavuoan, läpimitaltaan 24 cm, pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle. Kostuta maidolla. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Hienonna kinkku, ruohosipuli, paprika ja maustekurkku. Sekoita ne tuorejuustojen ja rouhitun mustapippurin kanssa tasaiseksi. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lämmitä maito ja sulata sinne liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi joukkoon vielä kermavaahto. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Laita seos irtopohjavuokaan leipäseoksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Koristele yrteillä ja vihanneksilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Pohja
Ruishapankorppuja
150 g
75 g
1 dl
Täyte
Kuohukermaa
2 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Kinkkua
300 g
Ruukku ruohosipuli
1
Paprika
1
Maustekurkkua
2
½ dl
Liivatelehteä
5
Rouhittua mustapippuria
2 tl