Helppo puolukkajäädyke

Helppo puolukkajäädyke

Tämä puolukkajäädyke on uskomattoman herkullinen - ja helppo valmistaa! Reseptin on luonut Arla Keittiö reseptibattle 2012-kisaa varten Eveliina Torniosta.

Tee näin:

  • Vaahdota kerma. Vaahdota voimakkaasti keskenään keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuaisseokseen puolukat, vaniljasokeria sekä maitorahka ja sekoita. Lisää kermavaahto parissa erässä varovasti sekoittaen. Lisää kourallinen nypittyjä sitruunamelissan lehtiä sekä piparminttuöljy kevyesti nostellen. Kaada seos teflonvuokaan tai kelmutettuun leivontavuokaan. Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia kelmulla peitettynä. Voi peittää myös foliolla. Nosta n. 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja tarjoile kuuman kinuskin kanssa: keitä 2 dl kuohukermaa + 2 dl fariinisokeria tasaiseksi massaksi. Jäähdytä pieni hetki kattilaa kylmässä vedessä massaa sekoittaen, jotta kinuski hieman sakenee.
Valmis!

Ainekset

2 dl
Munankeltuaista
4
Mansikkatomusokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 rkl
250 g
Piparminttuöljyä
1 tl
Puolukoita
3 dl
Sitruunamelissaa
Kuuma kinuskikastike
2 dl
Fariinisokeria
2 dl