Helin porkkana-puolukkakakku

Helin porkkana-puolukkakakku

Sopii juhlatarjottavaksi tai arkiseen kahvi- tai teepöytään tai glögin kanssa, kirjoittaa Heli ja vinkkaa lisäksi, että kakku on "hyvää myös suklaakastikkeen kanssa jälkiruokana."
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Helin porkkana-puolukkakakku

Sopii juhlatarjottavaksi tai arkiseen kahvi- tai teepöytään tai glögin kanssa, kirjoittaa Heli ja vinkkaa lisäksi, että kakku on "hyvää myös suklaakastikkeen kanssa jälkiruokana."

ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 345 g porkkanaraastetta
  • 327 g puolukkahilloa
  • 1 (227 g) ananasmurskaa mehuineen
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 3 tl ruokasoodaa
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja

Ohjeet

Kuumenna uuni +175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota metallinen kakkuvuoka, silikonista ei tarvitse voidella ja korppujauhottaa, 2 L. vuoka Sekoita jauhojen joukkoon sooda. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita kulhoon munat, porkkanaraaste, puolukkahillo, ananasmurska mehuineen, rypsiöljy, sokeri, vanilliinisokeri ja sekoita ne hyvin sekaisin. Lisää seokseen jauho-soodaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina 2 L:n voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista +175-asteessa 1 t 10 min. Koristele kakku tomusokerikuorrutteella (tomusokeria ja ananasmehua)

Vinkit

Reseptin on lähettänyt Heli.

Lähde: