Porkkana-puolukkakakku

Porkkana-puolukkakakku

Porkkana-puolukkakakku sopii niin juhlatarjottavaksi kuin kahvipöytäänkin. Porkkana-puolukkakakku on myös herkullinen jälkiruoka suklaakastikkeen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/helin-porkkana-puolukkakakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni +175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota metallinen kakkuvuoka, silikonista ei tarvitse voidella ja korppujauhottaa, 2 L. vuoka Sekoita jauhojen joukkoon sooda. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita kulhoon munat, porkkanaraaste, puolukkahillo, ananasmurska mehuineen, rypsiöljy, sokeri, vanilliinisokeri ja sekoita ne hyvin sekaisin. Lisää seokseen jauho-soodaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina 2 L:n voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista +175-asteessa 1 t 10 min. Koristele kakku tomusokerikuorrutteella (tomusokeria ja ananasmehua)
Valmis!
Vinkki

Reseptin on lähettänyt Heli.

Ainekset

ainekset
Kananmunia
2
Raastettu porkkanoita
345 g
Puolukkahilloa
327 g
(227 g) ananasmurskaa mehuineen
1
Rypsiöljyä
1½ dl
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
4 tl
Ruokasooda
3 tl
Erikoisvehnäjauhoja
6 dl
Perunajauhoja
1½ dl