
Porkkana-puolukkakakku
Porkkana-puolukkakakku sopii niin juhlatarjottavaksi kuin kahvipöytäänkin. Porkkana-puolukkakakku on myös herkullinen jälkiruoka suklaakastikkeen kanssa.
Ainekset
ainekset
- 2 kananmunaa
- 345 g porkkanaraastetta
- 327 g puolukkahilloa
- 1 (227 g) ananasmurskaa mehuineen
- 1½ dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 4 tl vaniljasokeria
- 3 tl ruokasoodaa
- 6 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
Tee näin:
Tee näin:
Kuumenna uuni +175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota metallinen kakkuvuoka, silikonista ei tarvitse voidella ja korppujauhottaa, 2 L. vuoka Sekoita jauhojen joukkoon sooda. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita kulhoon munat, porkkanaraaste, puolukkahillo, ananasmurska mehuineen, rypsiöljy, sokeri, vanilliinisokeri ja sekoita ne hyvin sekaisin. Lisää seokseen jauho-soodaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina 2 L:n voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista +175-asteessa 1 t 10 min. Koristele kakku tomusokerikuorrutteella (tomusokeria ja ananasmehua)
Vinkki
Reseptin on lähettänyt Heli.
Vinkki
Reseptin on lähettänyt Heli.