Hedelmäinen kääretorttu

Hedelmäinen kääretorttu

Hedelmäinen kääretorttu on helppo ja maukas jälkiruoka tarjoiltavaksi juhlaan sekä arkeen.
https://www.arla.fi/reseptit/hedelmainen-kaaretorttu/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sihdin läpi kuivat aineet samalla sekoittaen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina paperille pannuun. Nosta pannu uunin keskiosaan ja paista noin 5 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi heti varovasti. Anna pohjan jäähtyä. Valmista täyte. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon varovasti sekoittaen loput ainekset. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullaksi. Sekoita kuorrute ja levitä tortulle. Anna kuorrutteen tarvittaessa hieman paksuuntua ennen sen levittämistä. Koristele torttu esimerkiksi hillotuilla appelsiinikuorilla tai strösselillä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Kananmunia
3
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
1 dl
Sokeria
1 rkl
100 g
Ananasmurskaa valutettuna
1 dl
Passionhedelmä siemeniä
½
Kuorrute ja koristelu
Tomusokeria
1 dl
Kaakaota
1 rkl
Säilykeananaksen lientä
1 rkl
2 rkl
Hillotun appelsiinin kuorta suikaleina
2 tl