Hapanimelä katkarapu-nuudelisalaatti

Hapanimelä katkarapu-nuudelisalaatti

30 minuuttia
Limemarinoidut tiikerikatkaravut nuudelisalaatin kera vievät kielen mennessään. Maista katkarapu-nuudelisalaattia jo tänään!

Tee näin:

Tiikerikatkaravut
  • Taputtele katkaravut kuiviksi ja laita ne kulhoon. Sekoita limen kuoriraaste ja mehu, valkosipuli, suola ja pippuri katkarapujen kanssa. Laita ne peitettynä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kiehauta nuudelit
  • Kiehauta nuudelit suolalla maustetussa vedessä kattilassa. 1-2 minuutin jälkeen, koko ajan sekoittaen, nuudelit ovat mureita, mutta eivät kuitenkaan liian pehmeitä. Kaada nuudelit siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Anna nuudelien valua hyvin.
Katkarapu-nuudelisalaatti kokoaminen
  • Sekoita mangochutney, soijakastike ja pippuri kastikkeeksi ja sekoita se nuudelien, parsan, porkkanoiden ja kurkun kanssa. Sekoita kaikki hyvin yhteen ja mausta maun mukaan. Laita nuudelisalaatti suureen astiaan.
  • Ruskista voi pannulla ja paista katkarapuja, kunnes marinadi on haihtunut ja ne ovat vaaleanpunaisia ja kiinteitä.
  • Tarjoile lämpimät katkaravut hapanimelän nuudelisalaatin kanssa.
  • Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja helposti murenevaa juustoa. Koristele limelohkoilla.
Valmis!

Ainekset

Marinoidut tiikerikatkaravut
Kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja
400 g
Hienoksi raastettua limen kuorta
1 tl
Limettimehua
2 rkl
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
Suolaa
¾ tl
Pippuria myllystä
Kuivattuja munanuudeleita
350 g
Vettä
3 l
Karkeaa suolaa
1 rkl
Vahvaa mangochutneyta
3 rkl
Japanilaista soijakastiketta
3 rkl
Pippuria myllystä
Vihreää parsaa pieninä paloina
250 g
Porkkanoita ohuina viipaleina (n. 200 g)
3
Kurkku ohuina suikaleina (n. 200 g)
1
25 g
Seesaminsiemeniä
2 rkl
100 g
Koristeluun
Limelohkoja