Hapanimelä katkarapu-nuudelisalaatti

Hapanimelä katkarapu-nuudelisalaatti

Limemarinoidut tiikerikatkaravut nuudelisalaatin kera vievät kielen mennessään. Kokeile reseptiämme jo tänään!
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Hapanimelä katkarapu-nuudelisalaatti

Limemarinoidut tiikerikatkaravut nuudelisalaatin kera vievät kielen mennessään. Kokeile reseptiämme jo tänään!

Annoslukumäärä

Marinoidut tiikerikatkaravut

  • 400 g kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja
  • 1 tl hienoksi raastettua limen kuorta
  • 2 rkl limemehua
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 350 g kuivattuja munanuudeleita
  • 3 l vettä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 3 rkl vahvaa mangochutneyta
  • 3 rkl japanilaista soijakastiketta
  • pippuria myllystä
  • 250 g vihreää parsaa pieninä paloina
  • 3 porkkanaa ohuina viipaleina (n. 200 g)
  • 1 kurkku ohuina suikaleina (n. 200 g)

Koristeluun

  • limelohkoja

Ohjeet

Tiikerikatkaravut: Taputtele katkaravut kuiviksi ja laita ne kulhoon. Sekoita limen kuoriraaste ja mehu, valkosipuli, suola ja pippuri katkarapujen kanssa. Laita ne peitettynä jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Kiehauta nuudelit suolalla maustetussa vedessä kattilassa. 1-2 minuutin jälkeen, koko ajan sekoittaen, nuudelit ovat mureita, mutta eivät kuitenkaan liian pehmeitä. Kaada nuudelit siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Anna nuudelien valua hyvin. Sekoita mangochutney, soijakastike ja pippuri kastikkeeksi ja sekoita se nuudelien, parsan, porkkanoiden ja kurkun kanssa. Sekoita kaikki hyvin yhteen ja mausta maun mukaan. Laita nuudelisalaatti suureen astiaan. Ruskista voi pannulla ja paista katkarapuja, kunnes marinadi on haihtunut ja ne ovat vaaleanpunaisia ja kiinteitä. Tarjoile lämpimät katkaravut hapanimelän nuudelisalaatin kanssa. Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja helposti murenevaa juustoa. Koristele limelohkoilla.

Suositellut tuotteet