Gremolatakalaa ja basilikatahnaa

Gremolatakalaa ja basilikatahnaa

Helppovalmisteinen kala ja juhlava gremolata tarjoillaan tuoreen tomaattisalaatin ja risoni-pastan kera - pasta, jota kutsutaan jopa Italian riisiksi. Ohuet kalafileet voidaan rullata myös ohuiksi kääryleiksi.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Gremolatakalaa ja basilikatahnaa

Helppovalmisteinen kala ja juhlava gremolata tarjoillaan tuoreen tomaattisalaatin ja risoni-pastan kera - pasta, jota kutsutaan jopa Italian riisiksi. Ohuet kalafileet voidaan rullata myös ohuiksi kääryleiksi.

Annoslukumäärä
  • 500 g valkoista kalafileetä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalaatti

  • 500 g erivärisiä tomaatteja
  • 2 dl Risoni-pastaa
  • ½ tl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 250 g Arla Keso raejuustoa
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa

Ohjeet

Keitä risoni-pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Leikkaa tomaatit paloiksi ja sekoita sokeri ja suola. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Sekoita tomaatit, sipuli, pasta ja basilikanlehdet. Sekoita öljy ja etikka ja kaada salaatin päälle. Mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni 175 °C:een. Kuori valkosipulinkynnet ja sekoita persilja, sitruuna, öljy, suola ja pippuri. Aseta kala vuokaan ja levitä gremolata sen päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia riippuen siitä, kuinka ohuita kalafileet ovat. Hienonna basilika hienoksi ja sekoita raejuustoon. Tarjoile kalan ja tomaattisalaatin kera.