Gremolatakala

Gremolatakala

Helppovalmisteinen gremolatakala on herkullinen välimeren ruoka. Tarjoile gremolatakala tuoreen tomaattisalaatin ja risoni-pastan kera.
https://www.arla.fi/reseptit/gremolatakalaa-ja-basilikatahnaa/

Tee näin:

  • Keitä risoni-pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Leikkaa tomaatit paloiksi ja sekoita sokeri ja suola. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Sekoita tomaatit, sipuli, pasta ja basilikanlehdet. Sekoita öljy ja etikka ja kaada salaatin päälle. Mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni 175 °C:een. Kuori valkosipulinkynnet ja sekoita persilja, sitruuna, öljy, suola ja pippuri. Aseta kala vuokaan ja levitä gremolata sen päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia riippuen siitä, kuinka ohuita kalafileet ovat. Hienonna basilika hienoksi ja sekoita raejuustoon. Tarjoile kalan ja tomaattisalaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Valkoista kalafileetä
500 g
Valkosipulinkynsiä
3
Hienonnettua tuoretta tuoretta lehtipersiljaa
1 dl
Sitruunankuori ja mehu
1
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Tomaattisalaatti
Erivärisiä tomaatteja
500 g
Risoni-pastaa
2 dl
Hienosokeria
½ tl
Suolaa
½ tl
Punasipuli
1
Ruukku tuoretta tuore basilika
½
Oliiviöljyä
2 rkl
Valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl
Vastajauhettua mustapippuria
250 g
Ruukku tuoretta tuore basilika
½