Gratinoidut simpukat

Gratinoidut simpukat

Maukkaat ja herkulliset simpukat paistetaan voissa, joka on maustettu valkosipulilla, sambal oelekilla, limellä ja tuoreilla yrteillä!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 275 °C:een. Harjaa ja huuhtele simpukat. Hävitä rikkoutuneet simpukat ja ne, jotka eivät sulkeudu, kun napautat kuorta. Aseta simpukat suureen kattilaan, jossa on vettä pohjalla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Irrota simpukat kuoresta ja laita ne toiselle kuoripuolikkaalle uunivuokaan. Sekoita maustevoi. Laita nokare jokaisen simpukan päälle. Paista uunin yläosassa 3-5 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Timjamin voi vaihtaa persiljaan.

Ainekset

Simpukoita kuorineen
¾ kg
Vettä
1 dl
75 g
Valkosipulinkynsi
1
Sambal oelekia
1 tl
Limen kuori
1
Hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl