Frittata airfryerissä

Frittata airfryerissä

15 minuuttia
Frittata on herkullinen budjettiruoka, joka maistuu varmasti koko porukalle. Valmista frittata helposti ja nopeasti airfryerissä, ja herkullinen lounas on valmis!
https://www.arla.fi/reseptit/frittataa-airfryerissa/

Tee näin:

Frittata airfryerissä
  • Vatkaa munat, ruokakerma, cheddar ja pinaatti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paina leivinpaperia airfryerin koriin.
  • Kaada joukkoon munaseos ja kypsennä 180 °C:ssa noin 10 minuuttia tai kunnes frittata on jähmettynyt.
  • Tarjoile frittata heti.
Valmis!
Vinkki

Monien yleinen sudenkuoppa on frittatan ylikypsentäminen. Jos frittatasta tulee liian kauan airfryerissä, se voi muuttua kumimaiseksi ja menettää kostean ja kuohkean rakenteensa. On tärkeää pitää sitä tarkasti silmällä, varsinkin kun lähestyt suositeltua kypsennysaikaa. Työnnä veitsi tai hammastikku varovasti frittatan keskelle. Jos se tulee ulos puhtaana, frittata on valmis tarjoiltavaksi. Kypsennysajat voivat vaihdella merkistä ja mallista riippuen. Kun teet frittataa airfryerissä ensimmäistä kertaa, se saattaa olla kokeilu ja erehdys. Mutta kun olet löytänyt laitteen täydellisen ajoituksen, saat joka kerta jatkuvasti loistavia frittatoja.

Frittata airfryerissä Q&A

Frittata on herkullinen vaihtoehto esimerkiksi lounaalle. Lue lisää alta!

Minkälainen juusto sopii parhaiten frittataan?
Cheddarjuusto on erinomainen valinta, koska sen terävä ja kirpeä maku sulaa kauniisti frittatassa ja tarjoaa taskuja tahmeaa herkkua. Muut juustot, kuten mozzarella, feta tai gouda, sopivat kuitenkin myös hyvin. Tärkeintä on valita juusto, joka sulaa helposti ja täydentää muita ainesosia.
Voiko frittataa pakastaa?
Kyllä, frittatat voi pakastaa. Kun ne ovat jäähtyneet, viipaloi ne osiin, kääri jokainen viipale yksitellen kelmuun tai folioon ja säilytä ne ilmatiiviissä astiassa. Kun haluat tarjoilla ne, sulata ne jääkaapissa yön yli. Huomaa, että frittatat voivat jäädyttämällä vetistyä, joten niitä ei kannata valmistaa enempää kuin voit syödä muutaman päivän kuluessa.
Voiko frittataa lämmittää uudelleen airfryerissä?
Kyllä, lämmitä ylijäänyttä frittataa 3-5 minuuttia 150 °C:ssa. Poista frittata airfryeristä heti, kun se on lämmennyt, jotta se säilyttää alkuperäisen kosteutensa ja ettei se kypsenny tai kuivu liikaa.
Mistä tietää, että frittata on valmis?
Tiedät, että frittata on valmis, kun sen pinta on kiinteä ja se on hyvin kiinteä. Reunojen pitäisi saada hieman kullanvärinen sävy. Voit tarkistaa, onko frittata valmis, kun työnnät varovasti veitsen tai hammastikun suoraan frittatan sydämeen. Jos se tulee ulos puhtaana, ilman märkää munamassaa, se on varma merkki siitä, että frittata on kypsynyt täydellisesti ja valmis nautittavaksi.

Ainekset

Frittataa airfryerissä
Kananmunia
6
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1 dl
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
150 g
Pinaattia
100 g
Suolaa
½ tl
Pippuria

Klassinen pinaattifrittata aamiaiseksi, brunssiksi tai lounaaksi - valmista nopeasti airfryerillä

Mikään ei vedä vertoja pinaattifrittatan klassiselle viehätykselle. Runsaiden, samettisten munien, elinvoimaisen tuoreen pinaatin ja kermaisen sulatetun juuston saumaton yhdistelmä on sulava suussa sulava nautinto, jota rakastavat kaikenikäiset ihmiset. Pinaattifrittata ei petä koskaan, nautitpa sitä sitten aamiaiseksi, nautit sitä rauhallisella brunssilla tai valitsit sen täyttäväksi lounasvaihtoehdoksi. Sen uskomattoman maun lisäksi sen pehmeä, ilmava rakenne luo mukavuuden tunteen ja tarjoaa samalla terveellisen aterian, joka on tarpeeksi täyttävä, jotta jaksat päivän läpi.

Tee frittata perunoiden kanssa airfryerissä

Airfryer ei ole vain paistamiseen tarkoitettu. Se voi puhaltaa uutta elämää moniin klassisiin resepteihin, kuten rakastettuun frittata-reseptiimme. Saat lisävivahteen ja täyteläisyyden, kun lisäät mukaan perunoita. Kun lisäät frittataseokseen ohuiksi viipaloituja tai kuutioiksi leikattuja perunoita, saat mukaan ihastuttavan tärkkelyspitoisen elementin, joka pehmentää ruokaa ja antaa sille kontrastin. Perunoista tulee sisältä pehmeitä, ja niiden ulkopinta on rapea, mikä täydentää munien ja juuston kermaista luonnetta perunafritatassa.

Jos tämä resepti kutkutteli makunystyröitäsi, saat lisää herkkuja. Sukella muihin ihastuttaviin ruokalajeihimme, esimerkiksi fajitaksiin, kananmunatoastiin ja omelettiin. Jokainen niistä on helppo valmistaa airfryerissäsi.