Fish & chips

Fish & chips

Fish & chips on herkullinen perinneruoka Isosta-Britanniasta. Annokseen kuuluu reilusti ranskalaisia perunoita ja uppopaistettu, leivitetty kalafilee.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Fish & chips

Fish & chips on herkullinen perinneruoka Isosta-Britanniasta. Annokseen kuuluu reilusti ranskalaisia perunoita ja uppopaistettu, leivitetty kalafilee.

Annoslukumäärä
  • 400 g alaskanseitiä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 4 isoa Rosamunda perunaa
  • auringonkukkaöljyä

Rhode Island -kastike

Ohjeet

Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat ruoan. Lämmitä öljy kattilassa noin 170 asteiseksi. Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja sitruunapippurilla. Pyöritä palaset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Leikkaa pestyt ja kuoritut perunat reiluiksi lohkoiksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperin avulla. Friteeraa perunoita auringonkukkaöljyssä noin 5 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä. Paista perunat vielä toiseen kertaan ja tällä kertaa kullanruskeiksi. Valuta ja mausta suolalla. Friteeraa kalafileitä muutama minuutti tai kunnes väri on kullanruskea. Anna fileiden valua hetki paperin päällä. Tarjoa perunoiden, Rhode Island-kastikkeen ja salaatin kera.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Suositellut tuotteet