Välimerellinen lohi punajuuririsotolla

Välimerellinen lohi punajuuririsotolla

Herkullinen Apetina juustolla kuorrutettu lohi ja punajuuririsotto syntyvät käden käänteessä. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

  • Kuori punajuuret ja sipuli. Leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuullota niitä pienessä määrässä voita padan pohjalla. Lisää joukkoon riisi ja kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla n. 20 min. Hienonna juusto ja sekoita se crème fraichen, rosmariinin ja mustapippurin kanssa. Aseta lohi uunivuokaan. Suolaa ja levitä puolet juustokastikkeesta lohipalojen päälle. Paista 225C:ssa uunin keskiosassa n.12-15min. Sekoita riisin sekaan loput voista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi risoton ja juustokastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohifileetä (yht. 4 kpl)
500 g
Mustapippuria
Suolaa
1 tl
Tuoreita punajuuria
400 g
Sipuli
1
3 rkl
Risottoriisiä
2½ dl
Kasvislientä
5 dl
200 g
2 dl
Rosmariinia
1 tl
Mustapippuria
Suolaa
½ tl