Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Flan on perinteinen espanjalainen vanukasmainen jälkiruoka. Tässä reseptissä on mukana häivähdys appelsiinia.

Ainekset

Annokset

Karamelli

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettä kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. Kääntele vuokaa siten, että myös vuoan reunat peittyvät karamelliin. Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja maito sekaisin. Kaada seos vuokiin. Nosta annosvuoat uunivuokaan, jossa on vähintään sentin verran vettä (vesihaude). Kypsennä vanukkaita uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttä hammatikulla (kypsä flan ei tartu tikkuun). Anna vanukkaiden jäähtyä annosvuoissa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.