Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Flan on perinteinen espanjalainen vanukasmainen jälkiruoka. Tässä reseptissä on mukana häivähdys appelsiinia.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
  • Kiehauta maito ja anna jäähtyä.
  • Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettä kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa.
  • Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. Kääntele vuokaa siten, että myös vuoan reunat peittyvät karamelliin.
  • Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja maito sekaisin. Kaada seos vuokiin.
  • Nosta annosvuoat uunivuokaan, jossa on vähintään sentin verran vettä (vesihaude).
  • Kypsennä vanukkaita uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttä hammatikulla (kypsä flan ei tartu tikkuun).
  • Anna vanukkaiden jäähtyä annosvuoissa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

8 dl
Kananmunia
4
Munankeltuaista
4
Suolaa
ripausta
Sokeria
4 rkl
Appelsiinin kuori raastettuna
1
Karamelli
Sokeria
2 dl
Vettä
1 dl