Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Jälkiruoka
Espanjalainen paahtovanukas eli Flan

Flan on perinteinen espanjalainen vanukasmainen jälkiruoka. Tässä reseptissä on mukana häivähdys appelsiinia.

Ainekset

Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
8 dl
Kananmunat
4
Kanamunan keltuaiset
4
Suola
ripausta
Sokerit
4 rkl
Appelsiinin kuori raastettuna
1

Karamelli

Sokeria
2 dl
Vettä
1 dl

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
  • Kiehauta maito ja anna jäähtyä.
  • Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettä kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa.
  • Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. Kääntele vuokaa siten, että myös vuoan reunat peittyvät karamelliin.
  • Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja maito sekaisin. Kaada seos vuokiin.
  • Nosta annosvuoat uunivuokaan, jossa on vähintään sentin verran vettä (vesihaude).
  • Kypsennä vanukkaita uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttä hammatikulla (kypsä flan ei tartu tikkuun).
  • Anna vanukkaiden jäähtyä annosvuoissa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!
https://www.arla.fi/reseptit/espanjalainen-paahtovanukas-eli-flan/