Empanadat

Empanadat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

1 tunti

Empanadat tai empanadas – kyse on kuitenkin samasta asiasta: herkullisista suolaisista piirakoista, jotka ovat tuttuja Espanjasta. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 maustemitallinen chilihiutaleita
  • 1 maustemitallinen suolaa

Taikina

  • pussillinen salaattisekoitusta

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan empanadat ja tee ensiksi täyte.

2. Kuori ja silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla voissa. Lisää tomaattipyree, murskatut tomaatit, paprikajauhe ja chilihiutaleet.

3. Hauduta täytettä noin 25 minuuttia ja mausta suolalla. Anna täytteen jäähtyä samalla kun valmistat taikinan.

4. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen. Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi.

5. Jaa taikina 12 kappaleeseen ja kaulitse palat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm kokoisiksi kiekoiksi.

6. Laita jauhelihaa, oliivi ja juustoa toiselle puolelle taikina kiekon toinen puoli päälle. Painele kiekon reunat kiinni toisiinsa haarukalla.

7. Aseta puolikuunmuotoiset empanadat leivinpaperin päälle pellille.

8. Vatkaa kananmuna rikki haarukalla. Voitele empanadat kananmunalla.

9. Paista empanadat uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakat saavat hieman väriä pintaan.

Tarjoile valmiit empanadat salaattisekoituksen kanssa.

Lisää herkullisia ideoita