Chimichanga

Pääruoka Lounas Päivällinen
(1)
Kommentit
Chimichanga

Chimichangan reseptin avulla herkullisen tex-mex-aterian valmistaminen kotikeittiössä on ihanan helppoa. Näissä pannulla paistetuissa chimichangoissa on maustettu paputäyte, ja ne ovat sisältä mureita ja ulkoa ihanan rapeita. Näiden kullanruskeiden tortillapakettien tarjoilu smetanan, jalapenojen, limettiviipaleiden ja värikkään salaatin saa varmasti koko porukan santsaamaan ruokaa!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/chimichanga/

Ainekset

4 annosta

Kaalisalaatti

Punaista suippokaali hienonnettuna
300 g
Limetti viipaloituna
1
Porkkanoita silputtuna
100 g
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
150 g
Maissi joko tähkistä tai tölkistä
100 g

Chimichanga

Rypsiöljyä
1 tl
Hienonnettua sipuli
1
Valkosipulinkynttä hienoksi murskattuina
2
Säilykejalapenoa hienonnettuina
2 rkl
Jauhettua kuminaa
1 tl
Pinto-, kidney- tai mustapapuja liotettuina ja keitettyinä
240 g
Vettä
½ dl
Suolaa
½ tl
175 g
Vehnätortillaa (halkaisija n. 20 cm)
8

Tarjoiluun

Arla® Lempi Smetanaa
2 dl
Pikkelöity jalopeno

Tee näin:

Salaatti

  • Mausta kaali yhden limettiviipaleen mehulla - limeviipaleesta pitäisi saada noin 1 ruokalusikallinen mehua.
  • Asettele kaalisalaatti, porkkanat, tomaatit ja maissi lautaselle salaatiksi.

Chimichanga

  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja jalapenoja noin 2 minuuttia. Lisää kumina ja suola ja sekoita.
  • Sekoita pavut seokseen ja lisää vesi. Anna kiehua 2 minuuttia. Mausta maun mukaan.
  • Aseta 1 ruokalusikallinen juustoraastetta kunkin tortillan keskelle. Lisää sitten 1 ruokalusikallinen täytettä ja viimeistele toisella ruokalusikallisella juustoa.
  • Taita tortillan sivut keskelle ennen kuin taitat ylä- ja alapuolen keskelle - näin saat suljetun paketin. Käännä paketit niin, että saumapuoli on alaspäin. Jatka tätä prosessia jokaiselle tortillalle.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista 8 chimichangaa molemmin puolin 2-3 minuuttia keskilämmöllä.
  • Tarjoile chimichangat smetanan, marinoidun jalapenon ja värikkään kaalisalaatin kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Chimichanga Q&A

Kotitekoisten chimichangojen valmistaminen on ihanan helppoa chimichanga-reseptimme avulla. Jos haluat oppia niistä lisää, jatka lukemista.

Mikä on chimichanga?

Kuinka chimichanga tehdään?

Miten chimichanga kannattaa lämmittää?

Mitä eroa on burritolla ja chimichangalla?

Onko chimichangassa papuja?

Mitä chimichangan sisällä on?

Klassiset tex-mex chimichangat kaalisalaatin kera

Chimichanga on uskomattoman maukas illallinen tai lounas, jonka voit helposti tarjoilla illanistujaisissa. Chimichangan kultainen, rapea ulkopinta houkuttelee varmasti kaikki vieraat pöydän äärelle. Ja kun he maistavat suolaisen, maustetun paputäytteen, he eivät voi vastustaa sitä.

Tarjoile chimichangat värikkään kaalisalaatin kera, ja unelmiesi tex-mex-ateria on valmis. Tässä salaatissa on monitahoinen makuprofiili, jossa on makeita, kirpeitä ja hieman kitkeriä vivahteita. Purppuranpunaisen suippokaalin mureuttamiseen käytetty limemehu antaa kaalille mausteisen raikkauden, joka tekee siitä sekä maultaan että ulkonäöltään eloisan.

Kylmään smetanaan kastetut chimichangat

Pannulla paistettu chimichanga on täynnä herkullista, sulatettua juustoa. Tahmea cheddar antaa sille ihanan täyteläisyyden. Hieman raikkautta saat, kun tarjoilet chimichangat smetanan kera. Se on samettisen pehmeää ja tuo ruokaan hieman kirpeyttä, joka keventää kokonaisuutta samalla, kun se toimii kontrastina chimichangan rapealle ulkopinnalle.

Smetanalla on myös viilentävä vaikutus, ja siksi se pehmentää paputäytteen mausteisuutta. Tarjoile kotitekoiset chimichangat siis smetanan kanssa. Muita loistavia chimichangan lisukkeita ovat muun muassa salsa, valkosipulinen chimichurri ja kermainen guacamole.

Mausteinen chimichanga paputäytteellä

Perinteinen pinto-, kidney- tai mustapapu-chimichanga on täynnä makua. Paputäyte on chimichangan perinteinen täyte: pavut tuovat täytteeseen runsaan, täyteläisen maun ja tyydyttävän rakenteen. Sipulipohja muodostaa täytteen perustan, ja niin kelta- kuin valkosipulin käyttäminen auttaa rakentamaan makukerroksia miedonmakuisten, hieman pähkinäisten ja maanläheisten papujen ohelle.

Lämmittävä kumina, joka sopii täydellisesti pinto-, kidney- ja mustapapujen makupariksi, antaa lisäsyvyyttä sekä hieman sitruksisen maun. Tämä jos mikä antaa marinoiduille jalapenoille mahdollisuuden loistaa. Säilykejalapenojen etikkainen mausteisuus on se, mikä nostaa tulisuutta ja ilahduttaa makunystyröitäsi, kun pääset puremaan rapeaa chimichangaa.

Kokeile täyttää chimichanga omalla tavallasi

Rapeat chimichangat maistuvat hyvältä riippumatta siitä, millaisella täytteellä niitä päätät täyttää. Kokeile valmistaa niitä jalapeno-maustettujen papujen lisäksi naudanlihasta tai broilerinlihasta. Lupaamme, ettet pety tällaiseen umamirikkaaseen makuelämykseen.

Vihannes-chimichanga, jossa on paprikaa, parsakaalia, sieniä, porkkanoita ja tuoretta chiliä, maistuu myös herkulliselta, jos etsit helppoa tapaa syödä enemmän kasviksia. Hieman kitkerät, kuten vihreät paprikat ja vihreä chili, sopivat hyvin yhteen pähkinäisten papujen kanssa.

Koska aidossa chimichanga-reseptissä on yleensä riisiä täytteenä, tämä on ehkä vaihtoehto, jota kannattaa tutkia tarkemmin. Voit käyttää tavallista valkoista riisiä, ruskeaa riisiä, keltaista riisiä, jossa on sahramia tai kurkumaa, tai Tex-Mex- tai espanjalaistyyppistä punaista riisiä, jossa on tomaattia, valkosipulia ja sipulia. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja täytteiksi näille chimichangoille.

Vinkkejä

Perinteisesti chimichangaa ei paisteta vain pannulla, vaan se on friteerattu. Jos siis pidät erityisen rapeista herkuista, friteerattu chimichanga saattaa olla juuri sinun juttusi.

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa noin 2,5-5 cm:n ruokaöljy 182-185 °C:n lämpötilaan. Mittaa öljyn lämpötila ruoanvalmistuslämpömittarilla. Voit kiinnittää chimichangat hammastikuilla kiinni, jotta ne eivät aukea paistettaessa. Paista 1-2 kappaletta kerrallaan noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Ota friteeratut chimichangat pois öljystä ja anna niiden valuttaa ylimääräinen öljy paperipyyhkeillä vuoratulle lautaselle tai ritilälle. Tarjoile chimichangat lämpimänä!

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet