Castello-juustovanukas ja tomaattihilloa

Castello-juustovanukas ja tomaattihilloa

Castello-juustovanukas tomaattihillolla on herkullinen alku- tai jälkiruoka kaikille homejuustojen ystäville. Tarjoile vanukkaan kera gourmet-näkkileipää!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Castello-juustovanukas ja tomaattihilloa

Castello-juustovanukas tomaattihillolla on herkullinen alku- tai jälkiruoka kaikille homejuustojen ystäville. Tarjoile vanukkaan kera gourmet-näkkileipää!

Annoslukumäärä

Juustovanukas

  • 150 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • 150 g Castello White Valkohomejuustoa
  • 1 dl Arla Laktoositonta kevytmaitojuomaa
  • 1 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 %
  • 3 keltuaista
  • 1 tl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl Arla Laktoositonta vispikermaa

Tomaattihillo

  • 1 kg luumutomaatteja
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kg hillosokeria
  • 3 dl vettä
  • suolaa

Ohjeet

Juustovanukas: Saosta vesihauteessa maitojuoma, ruokakerma, keltuaiset ja sokeri. Kun seos on saostunut ja on 80 asteista, lisää liotettu liivate. Kaada massa murennettujen juustojen päälle tehosekoittimen kulhoon ja soseuta. Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää se jäähtyneeseen massaan. Kaada massa hyytymään kelmutettuihin leipävuokiin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Leikkaa annospaloiksi. Tomaattihillo: Leikkaa tomaateista kanta irti, pilko ne kuuteen osaan ja laita kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja laita se ja suola tomaattien kanssa kattilaan. Kaada sokeri ja puolet vedestä kattilaan ja keitä hilloa melko tiuhaan sekoittaen, kunnes se on kiehahtanut oikein kunnolla. Lisää tästä eteenpäin vettä aina, kun hillo meinaa mennä hieman kuivaksi, ettei sitä tule laitettua kerralla liikaa. Keitä hilloa yhteensä noin 20 minuuttia ja paseeraa se kuumana. Peitä hillo kelmulla ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Voit tarjota hillon jääkaappikylmänä erikseen tai hyydyttää sen juustovanukkaan pintaan.

Suositellut tuotteet