Cannolit

Cannolit

Cannolit ovat makeita tötterön muotoisia sisilialaisia leivonnaisia. Cannolit täytetään usein ricotta-juustolla, mutta myös kermavaahto sopii hyvin täytteeksi.

Tee näin:

  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee neljä levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa 4-5 minuuttia. Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolin muotoon. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään, että muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu. Ennen tarjoilua täytä cannolit kermavaahdolla ja koristele mantelirouheella. Laita cannolit tarjolle sokerilla täytettyyn astiaan, jottei täyte valu ulos. Tarjoa heti.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Cannolit säilyvät täyttämättöminä rapeina noin 5 vuorokautta kakkukuvun alla.

Ainekset

Cannolit
75 g
Sokeria
1 dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
1¼ dl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Täyte
5 dl
Mantelirouhe paahdettuna
3 rkl