Burrata

Burrata

15 minuuttia
Burrata on Apuliasta peräisin oleva herkullinen mozzarella, joka on valmistettu mozzarellan ja kerman sekoituksesta. Kokeile valmistaa oma mozzarellasi käyttäen kermavaahtoa ja smetanaa. Lisää juustoon minttua, basilikaa, sitruunaa ja pistaasipähkinöitä, niin saat aikaan todellisen makuelämyksen!
https://www.arla.fi/reseptit/burrata/

Tee näin:

Burrata
  • Riko mozzarella pienemmiksi paloiksi. Laita kulhoon ja vatkaa, kunnes se on murenevaa.
  • Lisää kerma ja vatkaa tasaiseksi. Säilytä kylmässä.
  • Leikkaa tomaatit paloiksi ja aseta kulhoon tai lautaselle.
  • Lusikoi burrata tomaatin päälle ja lisää pinnalle tuoreita yrttejä, sitruunankuorta ja pähkinöitä.
  • Ripottele lopuksi pinnalle suolaa ja pirskota päälle oliiviöljyä.
Valmis!

Burrata Q&A

Mitä eroa on mozzarellalla ja burratalla?
Vaikka nämä kaksi juustoa maistuvat samankaltaisilta, burratan rakenne on ohuempi, kermaisempi ja paljon täyteläisempi kuin mozzarellan. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että burrata on täytetty juusto, jonka uloin mozzarellakerros ympäröi ylellistä juustotäytettä.
Syödäänkö burrata lämpimänä vai kylmänä - vai molempina?
Tämä herkkä juusto on parasta nauttia huoneenlämpöisenä. Suosittelemme, että otat sen pois jääkaapista noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Säilytetäänkö burrata vedessä?
Monet kaupasta ostetut burratat säilötään suolavedessä tai vedessä kosteuden säilyttämiseksi, vaikka se ei olekaan välttämätöntä.
Voiko burrataa syödä raakana?
Raakana ja tuoreena on luultavasti paras tapa syödä tätä herkkua. Paistettu burrata on kuitenkin yhtä hyvää, ja se on tyylikäs ja hienostunut alkupala missä tahansa illanistujaisissa.

Ainekset

Burrata
Mozzarellaa
250 g
1½ dl
Tomaattisalaatti
Tomaatteja
500 g
Tuoretta basilikaa
1 ruukku
Minttua
1 ruukku
Sitruuna (vain kuori)
1
Paahdettuja pistaasipähkinöitä
50 g
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
Sormisuola

Burrata on taivaallisen kermaista juustoa

Kuten monet muutkin nykypäivän ikoniset elintarvikkeet, burrata on saanut alkunsa säästäväisyydestä, ja sen keksi 1920-luvulla juustokauppias Lorenzo Bianchino Chieppa, joka käytti juustontekoprosessissa syntyneitä tähteitä. Nykyään tätä kermaista herkkua voi löytää eri puolilta maailmaa niin korkealuokkaisista ruokakaupoista kuin kotikeittiöistäkin.

Erilaiset burratatyypit

Perinteinen burrata valmistetaan lehmänmaidosta. Sen ulkokerros on mozzarellaa, ja sen sisälle kätkeytyy herkullisen kermainen juusto ja kerma, joka valuu lautaselle. Juusto on herkän makuinen, ja sitä voidaan helposti muunnella lisäämällä erilaisia täytteitä. Kolme parasta yhdistelmää ovat tuoreet yrtit, sitruuna, hienonnetut pistaasipähkinät ja oliiviöljy, hienonnetut viikunat ja kinkkusuikaleet sekä tuoreet kesähedelmät, kuten marjat, meloni tai kivennäishedelmät ja tilkka hunajaa.

Miten burrata yleensä nautitaan?

Burrata on herkkä juustolaji, joka kannattaa nauttia tuoreena. Monet asiantuntijat suosittelevat myös, että se syödään huoneenlämmössä, jotta sen rakenne olisi vielä kermaisempi ja suussa sulava.

Miten burrata kannattaa säilyttää?

Burrata on aina parasta nauttia tuoreena, ja kun se on leikattu, jääkaappiin jääneet jämät menettävät nopeasti kermaisen ja juustoisen rakenteensa. Kokonaiset burrata-juustot on käärittävä tiiviisti kelmuun, laitettava ilmatiiviiseen astiaan ja säilytettävä jääkaapissa enintään kaksi päivää.