Brysselinkaalipiirakka

Brysselinkaalipiirakka

Tarjoile brysselinkaali uudella tavalla - piirakkana, jossa on punasipulia, kermaa ja juustoraastetta, joka nostaa makuja esiin ja tekee piirakasta menestyksen.

Tee näin:

Brysselinkaalipiirakka
  • Aloita brysselinkaalipiirakka taikinan valmistamisesta. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa seos tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuokaan. Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Anna pohjan seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Valmista seuraavaksi täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Jaa ruusukaalit puoliksi, jos ne ovat suurikokoisia. Paista sipulit ja ruusukaalit voissa isossa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada sekaan kerma ja anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä.
  • Vatkaa sekaisin kananmunat, maito ja juustoraaste.
  • Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita munamaito ja kaaliseos ja kaada seos piirakkavuokaan.
  • Paista brysselinkaalipiirakkaa uunin alaosassa 35-40 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Brysselinkaalipiirakka
Vehnäjauhoa
2½ dl
75 g
¾ dl
Täyte
Punasipuli
3
Tuoreita tai pakastettuja ruusukaaleja
500 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
2 dl
Kananmunia
3
1 dl
3 dl