Brita-kakku
•
Tämä ihanan kesäinen Brita-kakku saa makua itsetehdystä karviaishillosta.
Tee näin:
Vinkki
Tämän kokoista ja paksuista kakkulevyä on helppo käsitellä. Kahden lastan avulla on helppo nostella kakkulevyt paikalleen kun ne on ensin irroittanut leivinpaperista samaisten lastojen avulla.
Karviaishillon tilalla voi toki käyttää muitakin hilloja, marjoja tai hedelmäpaloja. Näin syksyllä vaikka hetken kiehuvassa vedessä pehmitettyjä omenalohkoja kanelilla ja sokerilla maustettuna.
Kermavaahdon sekaan voi halutessaan sekoittaa mauksi ja rakennetta paksuntamaan vaikkapa maitorahkaa tai maustettua rahkaa.
*Leipoessa tykkään käyttää hyvin riittoisaa luomuvaniljajauhetta. Se on jauhettua vaniljaa, jota voi lusikoida suoraan pussista.
Resepti on Sillä Sipuli-blogin Merituulin käsialaa.
Ainekset
Pohja
125 g | |
Sokeria
|
1 dl |
Kananmunan keltuaisia
|
3 |
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
|
1 dl |
Vehnäjauhoa
|
1½ dl |
Leivinjauhetta
|
02 2 tl |
Marenki
Munanvalkuaista
|
3 |
---|---|
Sokeria
|
1½ dl |
Vaniljasokeria tai 1 maustemitallinen vaniljajauhetta
|
1 tl |
Karviaishillo
Karviaisia
|
3 dl |
---|---|
Vettä
|
3 rkl |
Hillosokeri
|
100 g |
Kermavaahto
1 dl | |
Vaniljasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
|
½ tl |
Sokeria
|
2 rkl |