Bataattiranskalaiset
Tee näin:
Bataattiranskalaiset
Kysymyksiä bataattiranskalaisista
Ainekset
Bataattiranskalaiset
Bataatti
|
500 g |
---|---|
Rypsiöljy
|
5 dl |
Maissitärkkelys
|
25 g |
Sormisuolaa
|
Tavallisten ranskalaisten ja bataattiranskalaisten välinen ero
Koska bataatti on peräisin kahdesta hyvin erilaisesta kasvisperheestä (bataatti luokitellaan aamunkoittoon, kun taas tavallinen peruna kuuluu yöperunoihin), bataattiranskalaisten perunoiden luonteen, värin ja maun eroa ei voi erehtyä näkemään. Lämmin oranssinruskea sävy on selvä merkki siitä, että edessäsi olevat ranskalaiset eivät ole "tavallisia". Kun pureskelet niitä, nimensä takana oleva makeus ja erilainen makusyvyys tulevat esiin.
Vinkkejä täydellisten, rapeiden bataattiranskalaisten paistamiseen uunissa
Jos haluat välttää bataattien friteerausta, voit paistaa ne uunissa. Kun olet kuorinut ja viipaloinut bataattilastut, pyöräytä ne ensin maissitärkkelyksessä ja sitten öljyssä. Vedessä liottaminen ennen kypsennystä ei tee suurta eroa uunissa paistettaessa, joten voit jättää tämän vaiheen väliin. Vuoraa yksi tai kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla ja asettele sitten lastut tasaiseksi kerrokseksi, mutta varo kasaamasta niitä tai täyttämästä peltiä liikaa. Paista ranskalaisia 220 °C:ssa, käännä niitä 20 minuutin kuluttua ja anna paistua vielä 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Mausta, tarjoile ja nauti.
Vinkkejä
Kokeile keittää perunoita vedessä 3-4 minuuttia ja vuoraa sitten yksi tai kaksi pellillistä leivinpaperilla. Asettele perunalastut tasaiseen kerrokseen varoen kasaamasta niitä tai täyttämästä peltiä liikaa. Paista ranskalaisia 220 °C:ssa 20 minuuttia.