Banaanijogurtti-muffinssit

Banaanijogurtti-muffinssit

Käden käänteessä syntyvät mehevät banaanijogurttimuffinssit hipauksella sitruunaa sopivat tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.
https://www.arla.fi/reseptit/banaanijogurtti-muffinssit/

Tee näin:

  • Sulata voi pienessä, paksupohjaisessa kattilassa.
  • Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Kuori banaanit ja muussaa ne, esimerkiksi haarukalla (noin 150 g sosetta).
  • Sekoita banaanisose, banaanijogurtti, hieman jäähtynyt voi ja sitruunankuori kananmunaseokseen.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja (halutessasi sirottele siivilän läpi) lisää seokseen.
  • Kaada taikina 12 voideltuun muffinssivuokaan - noin ¼ dl taikinaa vuokaa kohti. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.
  • Pistele paistettuihin muffinsseihin reikiä esimerkiksi varrastikulla ja kaada sitruunamehua niiden päälle. Ota paistetut muffinssit pois muoteista jäähtymään ritilälle.
  • Tarjoile banaanimuffinssit lämpiminä tomusokerilla ja sitruunankuorisuikaleilla koristeltuina.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Sitruunankuoren ja -mehun sijaan voit lisätä taikinaan 100 g karkeaksi silputtua tummaa suklaata. Koristele muffinssit tomusokerilla.

Ainekset

25 g
Kananmunia
3
Sokeria (n. 1,75 dl)
150 g
Vaniljasokeria
1 tl
Banaaneja
2
3 dl
Sitruunankuorta raastettuna
1½ rkl
Vehnäjauhoja (n. 5,5 dl)
300 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Puristettua sitruunamehua
2 rkl
Koristeluun
Siivilöityä tomusokeri
Sitruunankuori suikaleina
1