Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Loihdi Tarte Tatin omenan sijaan banaanista. Banaani Tarte Tatin yhdessä vaniljajäädykkeen ja passionhedelmäsiirapin kanssa luovat täydellisen jälkiruoan.

Tee näin:

Vaniljajäädyke
  • Keitä vesi ja sokeri siirapiksi, 121-asteiseksi. Vatkaa vaniljansiemenet voimakkaasti sekoittaen keltuaisten joukkoon. Sekoita keltuaiset siirapin joukkoon. Sekoita koko ajan, kunnes siirappi on jäähtynyt. Lisää sitten kevyesti vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Laita jäädyke pakastimeen noin 8 tunniksi.
Passionhedelmäsiirappi
  • Koverra passiohedelmien hedelmäliha kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keitä kokoon, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi.
Banaani-Tarte Tatin
  • Sulata sokeri pannulla karamelliksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä voi. Sekoita puulastalla, kunnes kastike on tasaista. Annostele seos annosvuokiin. Pilko banaanit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado banaaniviipaleet annosvuokiin karamellikastikkeen päälle. Peitä annosvuoat 2-3 mm paksuksi kaulituilla voitaikinakuorilla. Paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 15 minuuttia. <br><br> Tarjoa tarte tatin lämpimänä vaniljajäädykkeen ja passiohedelmäsiirapin kera.
Valmis!

Ainekset

Vaniljajäädyke
Vettä
2 dl
Sokeria
500 g
Munankeltuaista
12
Vaniljatanko
1
10 dl
Passionhedelmäsiirappi
Passionhedelmää
4
Vettä
1 dl
Sokeria
200 g
Banaani-Tarte Tatin
Sokeria
100 g
30 g
Banaaneja
4
Lehtitaikina
100 g