Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Perinteinen Tarte Tatin-torttu tehdään omenoista, mutta tässä reseptissä on käytetty omenoiden sijaan banaania. Ylellinen vaniljajäädyke ja passionhedelmäsiirappi luovat täydellisen jälkiruoan.

Ainekset

Annokset

Vaniljajäädyke

Passionhedelmäsiirappi

  • 4 passionhedelmää
  • 1 dl vettä
  • 200 g sokeria

Banaani-Tarte Tatin

Tee näin:

Tee näin:

Vaniljajäädyke: Keitä vesi ja sokeri siirapiksi, 121-asteiseksi. Vatkaa vaniljansiemenet voimakkaasti sekoittaen keltuaisten joukkoon. Sekoita keltuaiset siirapin joukkoon. Sekoita koko ajan, kunnes siirappi on jäähtynyt. Lisää sitten kevyesti vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Laita jäädyke pakastimeen noin 8 tunniksi. Passiohedelmäsiirappi: Koverra passiohedelmien hedelmäliha kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keitä kokoon, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Banaani-Tarte Tatin: Sulata sokeri pannulla karamelliksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä voi. Sekoita puulastalla, kunnes kastike on tasaista. Annostele seos annosvuokiin. Pilko banaanit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado banaaniviipaleet annosvuokiin karamellikastikkeen päälle. Peitä annosvuoat 2-3 mm paksuksi kaulituilla voitaikinakuorilla. Paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoa tarte tatin lämpimänä vaniljajäädykkeen ja passiohedelmäsiirapin kera.