Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Loihdi Tarte Tatin omenan sijaan banaanista. Banaani Tarte Tatin yhdessä vaniljajäädykkeen ja passionhedelmäsiirapin kanssa luovat täydellisen jälkiruoan.

Ainekset

Annokset

Vaniljajäädyke

Passionhedelmäsiirappi

  • 4 passionhedelmää
  • 1 dl vettä
  • 200 g sokeria

Banaani-Tarte Tatin

Tee näin:

Tee näin:

Vaniljajäädyke: Keitä vesi ja sokeri siirapiksi, 121-asteiseksi. Vatkaa vaniljansiemenet voimakkaasti sekoittaen keltuaisten joukkoon. Sekoita keltuaiset siirapin joukkoon. Sekoita koko ajan, kunnes siirappi on jäähtynyt. Lisää sitten kevyesti vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Laita jäädyke pakastimeen noin 8 tunniksi. Passiohedelmäsiirappi: Koverra passiohedelmien hedelmäliha kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keitä kokoon, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Banaani-Tarte Tatin: Sulata sokeri pannulla karamelliksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä voi. Sekoita puulastalla, kunnes kastike on tasaista. Annostele seos annosvuokiin. Pilko banaanit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado banaaniviipaleet annosvuokiin karamellikastikkeen päälle. Peitä annosvuoat 2-3 mm paksuksi kaulituilla voitaikinakuorilla. Paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoa tarte tatin lämpimänä vaniljajäädykkeen ja passiohedelmäsiirapin kera.