Appelsiinisuklaatryffelit

Appelsiinisuklaatryffelit

Syntisen hyvät appelsiinisuklaatryffelit valmistuvat käden käänteessä ja kruunaavat juhlapöydän.

Tee näin:

  • Kiehauta kerma ja voi kasarissa. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa. Sekoita joukkoon hyvin pestyn ja kuivatun appelsiinin kuoriraaste sekä konjakki tai sitruslikööri (voit jättää alkoholin pois, jos haluat). Vaivaa leivinalustalla mantelimassa pehmeäksi ja tipauta joukkoon karamelliväriä. Vaivaa massa tasaisen väriseksi. Ripottele siivilän läpi alustalle tomusokeria ja kauli mantelimassa ohueksi levyksi, joka peittää 10 x 17 sentin suuruisen vuoan pohjan. Leikkaa levy pohjalle sopivaksi ja aseta se vuokaan. Kaada päälle suklaaseos. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkappiin. Anna viilentyä vähintään 3 tuntia. Kumoa vuoasta ja leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Koristele suklaatryffelit hopeakuulilla ja säilytä rasiassa jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

1 dl
50 g
Tummaa suklaa
300 g
Pienen appelsiinin raastettu kuori
1
Konjakkia tai sitruslikööriä)
( 2 rkl
Mantelipäällyste
Mantelimassaa
100 g
Muutama tippa punaista elintarvikevärejä
Strösseleitä (esim. hopeisia kuulia)