Appelsiinisuklaamousse

Appelsiinisuklaamousse

Appelsiinisuklaamousse ja marinoidut appelsiinit ovat ylellinen jälkiruoka, jolla on ihana hemmotella illallisvieraita tai ihan vain omaa perhettä.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Appelsiinisuklaamousse

Appelsiinisuklaamousse ja marinoidut appelsiinit ovat ylellinen jälkiruoka, jolla on ihana hemmotella illallisvieraita tai ihan vain omaa perhettä.

Annoslukumäärä

Suklaamousse

Marinoidut appelsiinit

  • 4 dl vettä
  • 4 dl sokeria
  • 4 tähtianista
  • 20 kuoretonta appelsiiniviipaletta (n. 4 appelsiinia)
  • 100 g kuivattuja karpaloita

Ohjeet

Suklaamousse: Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi, kun suklaa on sulanut. Vatkaa keltuaiset suklaasulan joukkoon ja lisää crème fraiche. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Kaada jäähtynyt suklaasula valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita käännellen. Laita mousse kelmulla peitettynä jääkaappiin noin 2 tunniksi. Marinoidut appelsiinit: Kiehauta vesi, sokeri ja tähtianikset ja anna jäähtyä hetki. Kaada jäähtynyt liemi appelsiiniviipaleiden ja karpaloiden päälle kulhoon. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 5 tunniksi. Tarjoa suklaamousse marinoitujen appelsiinien ja karpaloiden kera.

Vinkit

Moussesta voi muotoilla pyöreitä kuulia kahden lämpimään veteen kastetun ruokalusikan avulla.

Suositellut tuotteet