Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi on helppo muunnelma klassisesta Rice à la Malta-jälkiruoasta. Herkullinen appelsiiniriisi sopii pääsiäisen tai joulun jälkiruuaksi.

Tee näin:

  • Käytä appelsiiniriisiin kylmää riisipuuroa. Voit valmistaa riisipuuron jo edellisenä päivänä.
  • Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon mukaan riisipuuro, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  • Kuori ja leikkaa appelsiinit paloiksi ja lisää ne appelsiiniriisiin.
  • Tarjoile appelsiiniriisi jälkiruokana tai välipalana.
Valmis!
Vinkki

Appelsiiniriisi on hyvä tapa käyttää ylimääräinen riisipuuro.

Ainekset

1½ dl
Kylmää riisipuuro
3 dl
Tomusokeria
1-2 1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Appelsiineja
2