Appelsiinimarmeladi

Appelsiinimarmeladi

Sopivasti makea ja pirteä appelsiinimarmeladi on parhaimmillaan esimerkiksi croissantien ja paahtoleivän kera.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Appelsiinimarmeladi

Sopivasti makea ja pirteä appelsiinimarmeladi on parhaimmillaan esimerkiksi croissantien ja paahtoleivän kera.

Annoslukumäärä
  • 1½ kg appelsiinia
  • 1½ l vettä
  • 2 kg sokeria
  • 1 rkl sitruunahappoa

Ohjeet

Pese appelsiinit lämpimässä vedessä pehmeällä harjalla. Leikkaa sahalaitaisella terävällä veitsellä appelsiinit lohkoiksi ja sitten jaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Kerää kaikki siemenet palaan sideharsoa. Lisää hedelmät ja siemennyytti tilavaan kattilaan. Kaada kattilaan vesi. Keitä kannen alla kunnes appelsiininkuoret ovat pehmenneet, noin 45 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Poista siemennyytti. Sekoita sokeri joukkoon, vähän kerrallaan lisäten. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kuumenna levy uudestaan ja anna seoksen kiehua voimakkaasti, kunnes marmeladi on muuttunut hieman sameaksi, noin 35–45 minuuttia. Hämmennä silloin tällöin. Nosta kattila liedeltä. Kuori pois vaahto. Liuota sitruunahappo pienessä määrässä valmista marmeladia ja sekoita seos sitten kattilaan. Kaada seos puhtaisiin ja tiiviskantisiin purkkeihin. Säilytä viileässä. Vihje: Voit tarkistaa että marmeladi on valmista kaatamalla 1-2 tl hilloa jäähdytetylle lautaselle. Aseta se jääkaappiin hetkeksi. Nosta lautanen lämpimään ja vedä lusikalla viiva marmeladin yli. Jos marmeladi jää lautaselle kahdeksi erilliseksi vanaksi, se on valmista. Muussa tapauksessa anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan.