Appelsiinikala

Appelsiinikala

Appelsiinikala on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu reseptillämme käden käänteessä.

Tee näin:

  • Jaa filee 4 annospalaan ja mausta ne suolalla. Vatkaa yhteen kerma, jauhot ja hummerifondi, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, timjami ja ruohosipuli. Kaada seos laakeapohjaiseen kattilaan ja kiehauta. Lisää kalapalat. Anna kalan hautua kastikkeessa 6-7 minuuttia ilman kantta. Koristele tuoreella timjamilla tai ruohosipulilla ja appelsiininkuoriraasteella. Tarjoa appelsiinikala uunijuuresten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kalafileetä
600 g
Suolaa
1 tl
2 dl
Vehnäjauho
½ rkl
Hummerilientä
1½ rkl
Appelsiinin raastettu kuori
½
Timjamia
½ tl
Ruohosipulia hienonnettuna
½ dl