Appelsiinijuustokakku

Appelsiinijuustokakku

Nopeasti syntyvä appelsiinijuustokakku on helppo ja herkullinen lisä kahvipöytään.
Arvioi (6)

Minun arvosanani

Appelsiinijuustokakku

Nopeasti syntyvä appelsiinijuustokakku on helppo ja herkullinen lisä kahvipöytään.

Reseptistä valmistuu 8 palaa

Pohja

Täyte

  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 1¼ dl God Morgon Appelsiinitäysmehua
  • 2 kananmunan keltuaista
  • n. 1 dl sokeria
  • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 50 g sulatettua tummaa suklaata (55 % kaakaopitoisuus)

Ohjeet

Pohja: Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja sekoita vesi nopeasti taikinan joukkoon. Painele taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle (ø n. 22 cm). Laita vuoka peitettynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla 200 °C:ssa. Täyte: Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Lisää appelsiinimehu pienissä erissä ja sekoita. Vatkaa keltuaiset juustoseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja appelsiininkuoriraaste ja vatkaa seos ilmavaksi. Lisää vehnäjauho. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto varovasti juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Valuta sulatettua suklaata kakun pinnalle. Paista kakkua uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin puoli tuntia, kunnes kakun pinta saa hieman väriä. Jäähdytä juustokakku. Kakun pinta laskeutuu hieman jäähtyessään.

Suositellut tuotteet