Appelsiinijuustokakku

Appelsiinijuustokakku

Nopeasti syntyvä appelsiinijuustokakku on helppo ja herkullinen lisä kahvipöytään. Appelsiinijuustokakku sopii myös pääsiäisen jälkiruuaksi.

Tee näin:

Pohja
  • Valmista ensiksi appelsiinijuustokakun pohja.
  • Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää sokeri ja sekoita vesi nopeasti taikinan joukkoon.
  • Painele taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle (ø n. 22 cm).
  • Laita vuoka peitettynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  • Esipaista appelsiinijuustokakun pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla 200 °C:ssa.
Täyte
  • Lusikoi tuorejuusto kulhoon ja lisää appelsiinimehu pienissä erissä ja sekoita.
  • Vatkaa keltuaiset juustoseoksen joukkoon.
  • Lisää sokeri ja appelsiininkuoriraaste ja vatkaa seos ilmavaksi. Lisää vehnäjauho.
  • Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto varovasti juustoseokseen.
  • Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle.
  • Valuta sulatettua suklaata kakun pinnalle.
  • Paista appelsiinijuustokakku uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin puoli tuntia, kunnes kakun pinta saa hieman väriä.
  • Jäähdytä appelsiinijuustokakku ennen tarjoilua. Kakun pinta laskeutuu hieman jäähtyessään.
Valmis!

Ainekset

Pohja
50 g
Vehnäjauhoa
1¼ dl
Sokeria
½ tl
Vettä
½ rkl
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Appelsiinimehua
1¼ dl
Munankeltuaista
2
Sokeria
n. 1 dl
Appelsiinin raastettua kuorta
2 tl
Vehnäjauhoa
1½ rkl
Munanvalkuaista
2
Sulatettua tummaa suklaa (55 % kaakaopitoisuus)
50 g