Ananas-rusinapiirakka

Ananas-rusinapiirakka

Mehukas ananas-rusinapiirakka on helppo herkku vaikkapa kahvipöytään tarjottavaksi. Piirakka maistuu parhaimmalta kermavaahdon kera.

Tee näin:

Ananaskompotti
  • Kuori ananas veitsellä hedelmän muotoja pitkin - leikkaa niin syvään, ettei ruskeita "pisteitä" jää juurikaan. Halkaise ananas kahtia ja poista kanta. Leikkaa ananaksen hedelmäliha 1 cm kuutioiksi ja kuullota ne paistokasarissa sokerissa ja omenamehussa. Keitä seosta korkealla lämmöllä noin 2 minuuttia. Laske lämpö keskilämmölle ja keitä kompottia ilman kantta noin 15 minuuttia tai, kunnes jäljellä on vain vähän nestettä.
Piirakkapohja ja paisto
  • Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Murenna voi jauhoseokseen. Seoksen tulisi muistuttaa juustoraastetta. Laita ananaskompotti ja rusinoita 4 voideltuun, uuninkestävään torttuvuokaan. Ripottele päälle murutaikina ja paista jälkiruoka uunipellillä 200 °C:ssa uunin keskitasossa noin 35 minuuttia tai, kunnes taikina on kultainen ja rapea. Tarjoile kakku lämpimänä jääkylmän kermavaahdon kera.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Voit laittaa jauhot, sokerin ja kylmän voin myös monitoimikoneeseen. Hienonna jonkin aikaa, kunnes taikina muistuttaa juustoraastetta.

Ainekset

Ananaskompotti
Tuoretta ananas
n. 500 g
Sokeria
4 rkl
Omenamehua
1 dl
Vehnäjauhoja (n. 1 3/4 dl)
100 g
Sokeria
4 rkl
100 g
Vaaleita rusinoita
50 g