Ananas-rusinapiirakka

Ananas-rusinapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Mehukas piirakka ananaksella ja rusinoilla on helppo herkku vaikkapa kahvipöytään tarjottavaksi. Piirakka maistuu parhaimmalta kermavaahdon kera.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

Ananaskompotti

Lisäksi

  • 2 dl Laktoositon Arla kuohukermaa vaahdotettuna

Tee näin:

Tee näin:

Ananaskompotti: Kuori ananas veitsellä hedelmän muotoja pitkin - leikkaa niin syvään, ettei ruskeita "pisteitä" jää juurikaan. Halkaise ananas kahtia ja poista kanta. Leikkaa ananaksen hedelmäliha 1 cm kuutioiksi ja kuullota ne paistokasarissa sokerissa ja omenamehussa. Keitä seosta korkealla lämmöllä noin 2 minuuttia. Laske lämpö keskilämmölle ja keitä kompottia ilman kantta noin 15 minuuttia tai, kunnes jäljellä on vain vähän nestettä. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Murenna voi jauhoseokseen. Seoksen tulisi muistuttaa juustoraastetta. Laita ananaskompotti ja rusinoita 4 voideltuun, uuninkestävään torttuvuokaan. Ripottele päälle murutaikina ja paista jälkiruoka uunipellillä 200 °C:ssa uunin keskitasossa noin 35 minuuttia tai, kunnes taikina on kultainen ja rapea. Tarjoile kakku lämpimänä jääkylmän kermavaahdon kera.

Vinkki

Vinkki: Voit laittaa jauhot, sokerin ja kylmän voin myös monitoimikoneeseen. Hienonna jonkin aikaa, kunnes taikina muistuttaa juustoraastetta.