Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset ovat herkullisia niin juhlana kuin arkenakin!

Tee näin:

  • Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samankokoiseksi palaksi ja siisti reunat veitsellä. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua tai vettä niin että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele halutessasi tässä vaiheessa esim. nonparelleilla. Leikkaa levy sopivankokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.

Ainekset

Taikina
200 g
Sokeria
1 dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Täyte
Vadelma-mansikkamarmeladia
150 g
Kuorrutus
Mansikkatomusokeria
150 g
Sitruunamehua tai vettä
n. 4 rkl