Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset ovat herkullisia niin juhlana kuin arkenakin!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset ovat herkullisia niin juhlana kuin arkenakin!

Reseptistä valmistuu 12 annosta

Taikina

Täyte

  • 150 g vadelma-mansikkamarmeladia

Kuorrutus

  • 150 g mansikkatomusokeria
  • n. 4 rkl sitruunamehua tai vettä

Ohjeet

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samankokoiseksi palaksi ja siisti reunat veitsellä. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua tai vettä niin että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele halutessasi tässä vaiheessa esim. nonparelleilla. Leikkaa levy sopivankokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Vinkit

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.

Suositellut tuotteet