Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

1 tunti
Tonnikalalasagne on herkullinen perinteisen lasagnen haastaja; se syntyy helposti vaihtamalla jauheliha tonnikalaan. Tonnikalalasagne maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan tonnikalalasagne tekemällä tonnikalakastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista ne kuultaviksi rasvassa pannulla. Lisää tonnikala ja ruskista se kevyesti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti.
  • Valmista tonnikalalasagnen juustokastike. Mittaa maito ja vehnäjauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Mausta juustokastike.
  • Levitä molempia kastikkeita lasagnevuoan pohjalle ja lado päälle 3 lasagnelevyä. Lisää molempia kastikkeita, ja tee toinen samanlainen kerros. Lado kolmas lasagnelevykerros. Levitä sille loput tonnikalakastikkeesta ja päälle loppu juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä tonnikalalasagnea 175-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.
  • Nauti tonnikalalasagne vaikkapa vihersalaatin kanssa. Tonnikalalasagne on herkullista myös seuraavana päivänä, joten sitä voi tehdä kerralla isomman satsin!
Valmis!

Ainekset

Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
2 rkl
Tonnikalaa
2 prk
Tomaattimurskaa (400 g)
1 tlk
Kasvisfondi
1
Timjamia
1 tl
Oreganoa
2 tl
Juustokastike
6 dl
Vehnäjauhoja
3½ rkl
Arla® Loputon kermajuustoa raasteena
2 dl
Suolaa
1 tl
Valkopippuria
¼ tl
Lasagnelevyjä
9
Arla® Loputon kermajuustoa raasteena pinnalle
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Lasagne
50 minuuttia
Lasagne
(52)
Makaronilaatikko
60+ min
Makaronilaatikko
(39)
Tonnikalapasta
10 minuuttia
Tonnikalapasta
(51)