Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

Arvioi

(9)

Perinteinen lasagne saa uutta makua, kun jauhelihan vaihtaa tonnikalaan. Tonnikalalasagne maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ainekset

Annokset
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 prk tonnikalaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa

Juustokastike

  • 6 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 3½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 9 kpl lasagnelevyjä
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista ne kuultaviksi rasvassa pannulla. Lisää tonnikala ja ruskista se kevyesti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Valmista juustokastike. Mittaa maito ja vehnäjauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Mausta kastike. Levitä molempia kastikkeita lasagnevuoan pohjalle ja lado päälle 3 lasagnelevyä. Lisää molempia kastikkeita, ja tee toinen samanlainen kerros. Lado kolmas lasagnelevykerros. Levitä sille loput tonnikalakastikkeesta ja päälle loppu juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.