Suklaafondant

Suklaafondant

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Suussa sulava suklaafondant on jokaisen suklaanystävän unelma jälkiruoka. Suklaafondantin sisältä paljastuva sula suklaa vie jokaisen kielen mennessään.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Suklaamassa

Suklaataikina

  • 150 g tummaa suklaata
  • 75 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 50 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunan keltuaista

Koristeluun

  • tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Suklaamassa

Paloittele maitosuklaa paksupohjaiseen kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää sitruunankuoriraaste. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi.

Suklaataikina

1. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja lisää voi. Sulata tasaisella lämmöllä.
2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää pähkinät ja jauhot valkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Kääntele suklaa-voisula taikinaan. Lisää lopuksi keltuaiset.
4. Annostele taikina kuuteen voideltuun muffinssivuokaan (älä käytä paperivuokia).
5. Kaavi suklaamassa paksuun pakastepussiin ja leikkaa alakulmaan pieni reikä pursottamista varten.
6. Työnnä pussin kulma taikinaan ja pursota fondant-leivoksen keskelle suklaamassaa.
7. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä leivoksia noin tunti vuoissa.

Irrota suklaafondantit vuoista ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljajäätelön kera.

Lisää herkullisia ideoita