Suklaafondant

Suklaafondant

Suussa sulava suklaafondant on jokaisen suklaanystävän unelma jälkiruoka. Suklaafondantin sisältä paljastuva sula suklaa vie jokaisen kielen mennessään.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaafondant/

Tee näin:

Suklaamassa
  • Paloittele maitosuklaa paksupohjaiseen kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää sitruunankuoriraaste. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi.
Suklaataikina
  • Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja lisää voi. Sulata tasaisella lämmöllä.
  • Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää pähkinät ja jauhot valkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen.
  • Kääntele suklaa-voisula taikinaan. Lisää lopuksi keltuaiset
  • Annostele taikina kuuteen voideltuun muffinssivuokaan (älä käytä paperivuokia).
  • Kaavi suklaamassa paksuun pakastepussiin ja leikkaa alakulmaan pieni reikä pursottamista varten.
  • Työnnä pussin kulma taikinaan ja pursota fondant-leivoksen keskelle suklaamassaa.
  • Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 25 minuuttia. Ota suklaafondantit uunista ja jäähdytä leivoksia noin tunti vuoissa.
  • Irrota suklaafondantit vuoista ennen tarjoilua. Koristele tummalla kaakaojauheella ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Valmis!

Ainekset

Suklaamassa
Maitosuklaata
150 g
1 dl
Sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
Suklaataikina
Tummaa suklaa
150 g
75 g
Munanvalkuaista
3
Tomusokeri
4 rkl
Hienonnettuja hasselpähkinöitä
50 g
Vehnäjauhoja
5 rkl
Munankeltuaista
4
Koristeluun
Kaakaojauhe