Suklaa-pähkinämousse

Suklaa-pähkinämousse

Mehevän suklainen mousse on ihana jälkiruoka. Voit kätevästi valmistaa sen etukäteen ja ottaa jääkaapista tarjoiltavaksi pääruoan heti jälkeen.

Tee näin:

  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Paloittele maitosuklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään keltuaiset suuressa kulhossa. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa, samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita varovasti mukaan kermavaahto. Pilko tumma suklaa ja pähkinät rouheeksi. Kääntele ne mukaan mousseen. Annostele mousse kahdeksaan lasiin tai jälkiruokakuppiin. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti. Koristele suklaamousse raastetulla suklaalla.
Valmis!

Ainekset

2 dl
Maitosuklaata
100 g
Munankeltuaista
2
Tummaa suklaa
50 g
Hasselpähkinöitä tai paahdettuja auringonkukansiemeniä
½ dl
Koristeluun
Raastettua maito- tai tummaa suklaa