Suklaa-pähkinämousse

Suklaa-pähkinämousse

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Mehevän suklainen mousse on ihana jälkiruoka. Voit kätevästi valmistaa sen etukäteen ja ottaa jääkaapista tarjoiltavaksi pääruoan heti jälkeen.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl hasselpähkinöitä tai paahdettuja auringonkukansiemeniä

Koristeluun

  • raastettua maito- tai tummaa suklaata

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Paloittele maitosuklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään keltuaiset suuressa kulhossa. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa, samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita varovasti mukaan kermavaahto. Pilko tumma suklaa ja pähkinät rouheeksi. Kääntele ne mukaan mousseen. Annostele mousse kahdeksaan lasiin tai jälkiruokakuppiin. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti. Koristele suklaamousse raastetulla suklaalla.