
Pestosämpylät

Tee näin:
Vinkki
Jotta pestosämpylöistäsi tulisi pehmeitä ja kuohkeita, taikinan oikea koostumus on avainasemassa. Taikinan tulisi olla taipuisaa ja kimmoisaa, mutta ei liian tahmeaa. Jos taikina tarttuu käsiisi tai työtasoon, lisää hieman jauhoja. Jos taas vaikuttaa liian kuivalta, sekoita joukkoon kädenlämpöistä maitoa, kunnes saavutat oikean pehmeyden.
Vinkki
Pestosämpylöidesi maku riippuu suurelta osin peston laadusta. Jos ostat peston valmiina, valitse pesto, jossa on tuoreita, luonnollisia ainesosia. Vältä pestoja, joissa on liikaa säilöntäaineita tai lisäaineita, sillä ne voivat peittää tuoreen basilikan maun. Jos teet peston itse, käytä tuoreita basilikanlehtiä ja laadukkaita pinjansiemeniä parhaan maun saavuttamiseksi. Vastaraastettu parmesaani- tai pecorinojuusto lisää syvyyttä. Tavoittele levitettävää koostumusta, joka ei ole liian öljyinen. Näin sämpylät pysyvät kosteina, mutta eivät muutu vetisiksi.
UKK: Kysymyksiä pestosämpylöistä
Nämä pesto-sämpylät ovat ihana lisä mihin tahansa pöytään. Olemme vastanneet joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin alla.
Ainekset
Voita tai kookosöljyä
|
50 g |
---|---|
Kädenlämpöistä maitoa
|
2½ dl |
Täysjyväjauhoja
|
250 g |
Hienoja jauhoja
|
250 g |
Pieni kananmuna
|
1 |
Hiivaa
|
25 g |
Suolaa
|
1½ tl |
Hunajaa
|
1½ rkl |
Täyte
Välimerellistä juustoa
|
150 g |
---|---|
Vihreää pestoa (itse tehtyä tai kaupasta ostettua)
|
3 rkl |
Kotitekoiset pestosämpylät välimerellisellä juustolla
Herkuttele kotitekoisilla pestosämpylöillä, joissa klassinen illallissämpylä yhdistyy tuoreen peston kirpeän välimerellisen juuston voimakkaaseen makuun. Jokainen sämpylä kypsyy pehmeäksi, kullanvärisen aarteeksi, joka on täynnä yrttistä hyvyyttä ja lämmintä juustoa. Pehmeä taikina tarjoilee jokaisella puraisulla peston aromeja, kun taas juusto lisää sämpylöihin täyteläisyyttä. Houkutteleva tuoksu, ihana ulkonäkö ja herkullinen maku tekevät näistä sämpylöistä tervetulleen lisää mihin tahansa illallispöytään sekä tuoreena suoraan uunista tai seuraavana päivänä nautittuna.
Tyylikkäät kierteet
Valmistusmenetelmämme, jossa taikina kerrostetaan peston ja juuston kanssa, tekee sämpylöistä upean näköisiä. Paistettaessa taikina muuttuu kullanruskeaksi, ja vihreät pestojuovat lisäävät annoksen näyttävyyttä. Lopputulos on rustiikkinen, mutta hienostunut. Lisäksi kierteiden ja kierrosten ansiosta ainekset ja täyte jakautuvat tasaisesti koko taikinan läpi.
Lämpimät ja pehmeät sämpylät suoraan uunista
Rakastamme kotitekoisten pestosämpylöiden tuoksua, joka täyttää keittiön niiden paistuessa uunissa. Lämpimät, pehmeät sämpylät houkuttelevat kaikkia maistamaan. Silloin huomaat, että valkoinen juusto on sulanut sopivasti pehmeään taikinaan rapeiden reunojen ympäröimänä. Tuloksena on kermaisen täyteläisiä sämpylöitä. Pestosämpylät maistuvat ehdottomasti parhaalta suoraan uunista, mutta toimivat hyvin silloinkin, jos haluat valmistaa suuren satsin myöhempää käyttöä varten.
Tarjoile ylimääräisen pestonokareen kanssa tai herkullisena lisukkeena
Vaikka nämä sämpylät loistavat yksinään, voit myös tarjoilla ne herkullisena lisukkeena. Lämmitä sämpylöitä välipalaksi ja nauti niitä oliiviöljyn tai voin kanssa. Kokeile sämpylöitä myös rapean salaatin kanssa ylimääräisen yrttisen pestonokareen kera.
Monipuoliset pestosämpylämme ovat myös täydellinen lisuke monenlaisille ruoille. Tarjoile niitä kuumien keittojen kanssa, jolloin voit kastaa sämpylän keittoon tai liemeen ja nauttia lämpimistä mauista. Sämpylät sopivat upeasti myös pastan kanssa herkullisten kastikkeiden pyyhkimiseen.
Harkitse sämpylöiden yhdistämistä myös kylmän pastasalaatin, kvinoa-kesäsalaatin tai herkullisen kreikkalaisen pastasalaatin kanssa.
Lisää oma twistisi reseptiin
Jos pidät voimakkaammasta ja intensiivisemmästä mausta, korvaa välimerellinen juusto vuohenjuustolla. Maku on samankaltainen kuin välimerellisessä juustossa, mutta hieman kirpeämpi. Välimerellistä tunnelmaa saat lisäämällä aurinkokuivattuja tomaatteja ja mustia oliiveja valkoisen juuston joukkoon. Ne sopivat uskomattoman hyvin yhteen peston kanssa ja lisäävät makuun täyteläisyyttä.
Voit myös tehdä sämpylät makealla täytteellä ja tarjoilla ne ylellisenä aamiaisherkkuna tai herkullisena jälkiruokana. Suosittu vaihtoehto on kanelin, sokerin ja voin simppeli sekoitus. Voit myös täyttää sämpylät Nutellalla tai suklaalevitteellä ja huomata, kuinka tahmea suklaasydän kontrastoi kauniisti kevyen, ilmavan leivän kanssa. Nämä sämpylät osuvat varmasti osuvat nappiin aamiaisella, illallisella sekä välipalalla.