Nougat-hasselpähkinämousse

Nougat-hasselpähkinämousse

Nougatia ja hasselpähkinää sisältävä mousse on käden käänteessä syntyvä herkullinen jälkiruoka. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/nougat-hasselpahkinamousse/

Tee näin:

  • Jaa nougat palasiksi. Kuumenna smetana kattilassa. Poista liedeltä, lisää joukkoon nougat ja sekoita, kunnes se on sulanut smetanan joukkoon. Anna jäähtyä ja laita seos jääkaappiin. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon pähkinät, kuumenna niin kauan, että ne saavat valkoisen värin. Jatka kuumentamista sekoittaen, sokerikuorrutus on ruskistunut hieman. Kaada pähkinät leivinpaperille. Anna jäähtyä ja hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Vatkaa nougatsmetana kuohkeaksi ja lusikoi seos tarjoilumaljoihin. Kuorruta annokset pähkinärouheella.
Valmis!

Ainekset

2 dl
Nougatia
100 g
Hasselpähkinöitä
2 dl
Sokeria
¾ dl
Vettä
1½ rkl