Mausteiset kanan reisipalat airfryerissä

Mausteiset kanan reisipalat airfryerissä

1 tunti
Kanan reisipalat voi maustaa monella tavalla. Valmista kanan reisipalat airfryerissä ja tee kylkeen raikas riisi ohjeen mukaan. Herkullinen lounas tai päivällinen on valmis!
https://www.arla.fi/reseptit/mausteiset-kanan-reisipalat-airfryerissa/

Tee näin:

Mausteiset kanan reisipalat airfryerissä
 • Aseta kanafileet kulhoon.
 • Sekoita joukkoon soijakastike, mausteet, hunaja ja valkosipuli.
 • Jäähdytä noin 30 minuuttia.
 • Sekoita crème fraiche ja Gochujang ja jäähdytä.
 • Aseta kana airfryerin koriin.
 • Kypsennä 200 °C:ssa noin 20 minuuttia.
 • Sisälämpötilan on oltava vähintään 72 °C, kun se on valmis.
 • Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
 • Viipaloi kevätsipuli.
 • Leikkaa kana viipaleiksi ja tarjoile riisin ja kastikkeen kanssa.
 • Lisää päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Valmis!
Vinkki

Kun kyseessä on kana, valitse luuton versio. Luuttomien broilerin reisifileiden pehmeä rakenne yhdistettynä airfryerin lämpökiertoon takaa, että liha on sekä herkullista että mehukasta. Kultainen sääntö, kun kypsennät mitä tahansa lihaa, erityisesti kanaa, on varmistaa sen turvallisuus. Kanan sisälämpötilan on oltava vähintään 72 °C. Voit käyttää lihalämpömittaria tarkkuuden ja sen varmistamiseksi, että liha on kypsynyt täydellisesti. Jos haluat voimakkaamman maun, voit marinoida kanaa yön yli. Näin marinadin ainesosat ehtivät imeytyä kanaan herkullisia makuja. Lopuksi, kun kyse on varsinaisesta ruoanvalmistuksesta airfryerissä, sijoittelu on avainasemassa. Kananpalojen ahtaaminen liian täyteen voi johtaa epätasaiseen kypsymiseen. Kun annat jokaiselle palalle oman tilansa, annat airfryerin kuuman kiertoilman tehdä työnsä ja varmistat, että jokainen filee kypsyy tasaisesti rapeaksi ja täydelliseksi ulkoa ja säilyttää samalla mehukkaan mureutensa sisältä.

Mausteiset kanan reisipalat airfryerissä Q&A

Kanan valmistus airfryerissä on helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sille erilaisia marinadeja. Lue lisää alta!

Kuinka kauan kanan reisipaloja kypsennetään airfryerissä?
Tässä reseptissä broilerin reisifileet kypsennetään airfryerissä 200 °C:ssa noin 20 minuutin ajan. Varmista aina, että sisälämpötila on vähintään 72 °C.
Mitä mausteita kannattaa käyttää kanan reisipaloihin?
Suosittelemme japanilaisesta soijakastikkeesta, viiden mausteen jauheesta, nestemäisestä hunajasta ja hienonnetusta valkosipulista valmistettua marinadia. Tämä sekoitus takaa kanalle makean, suolaisen ja aromaattisen maun.
Mitä tarjoilla mausteisten kanan reisipalojen kanssa?
Tarjoile kanan reisifileet tuoksuvan jasmiiniriisin kanssa. Paranna ruokaa mausteisella chilikastikkeella, joka on valmistettu creme fraichesta ja Gochujangista. Lisää makua ja rakennetta tuoreella kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ainekset

Mausteiset kanan reisipalat airfryerissä
Broilerin reisifileetä
450 g
Marinadi
Soijakastiketta
2 rkl
Mausteseosta
1 rkl
Hunajaa
2 rkl
Valkosipulinkynsiä
3
Kastike
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
2 dl
Gochujang-chilitahnaa
1 rkl
Tarjoiluun
Jasminriisiä
Kevätsipuli
Paahdettuja seesaminsiemeniä

Tee mausteisia broilerin reisifileitä airfryerissä

Airfryer tekee kanan reisifileistä suussa sulavia herkkuja, joten ei ole mikään yllätys, että tämä resepti on suosittu. Kuuma kiertävä ilma varmistaa, että kana kypsyy tasaisesti, ja tuloksena on kullanruskea ja rapea ulkopinta, joka säilyttää samalla murean ja mehukkaan sisäpuolen. Lisäksi se lyhentää kypsennysaikaa ja on uskomattoman helppo valmistaa.

Jos haluat kokeilla muitakin kanaa sisältäviä airfryer -reseptejä, tutustu näihin kanankoipiin, nugetteihin tai kokonaiseen broileriin. Voit myös kokeilla erilaisia lisukkeita, esimerkiksi bataatteranskalaisia tai murskattua ruusukaalia.

Lisää makua ja syvyyttä herkullisella marinadilla

Herkullisen kanaruoan salainen ase on usein marinadi. Japanilaisen soijakastikkeen, viiden mausteen jauheen, hunajan ja valkosipulin yhdistelmä antaa kanan reisifileille herkullisia makuja. Soijakastike antaa suolaista syvyyttä ja hunaja makeaa sävyä. Valkosipulin ansiosta se saa myös aromaattisen vaikutuksen, ja viiden mausteen jauhe viimeistelee kaiken lämpimillä, monitahoisilla aromeillaan. Marinoinnin ansiosta nämä ainesosat pääsevät imeytymään kanaan ja varmistavat, että jokainen suupala on täynnä makua.

Tarjoile riisin, kevätsipulin ja chilikastikkeen kanssa.

Jokainen pääruoka vaatii oikean lisukkeen täydentämään aterian. Jasmiiniriisi on tuoksuva aromi, joka toimii täydellisenä alustana broilerille, imee itseensä marinadin jäänteet ja täydentää lihan suolaista makua. Kevätsipulit tuovat lautaselle raikkautta ja väriä. Entä lopputulos? Crème fraichesta ja Gochujangista valmistettu chilikastike antaa mausteisen ja kermaisen kontrastin, joka tekee koko annoksesta vastustamattoman houkuttelevan.

Leikittele mauilla, koostumuksilla ja lisukkeilla

Ruoanlaitto ei ole vain reseptin noudattamista kirjaimellisesti, vaan jokaisen ruokalajin tekemistä omalla persoonallisella otteella leikitellen eri makuilla, rakenteilla ja lisukkeilla.

Jos jasmiiniriisin tuoksuva ja hieman tahmea rakenne ei ole sinun makuusi, vaihda se riisiin. Esimerkiksi ruskean riisin rakenne on pureskeltavampi ja makuprofiili voimakkaampi, ja se imee täydellisesti kanan maukkaat mehut.

Voit myös vaihtaa marinadia. Vaikka ehdottamamme yhdistelmä tarjoaa makean ja suolaisen syvyyden, makua voi aina lisätä. Kaipaatko kirpeämpää makua? Lisää joukkoon sitruunankuorta tai purista sitruunamehua. Elinvoimaiset sitruksiset sävyt voivat antaa kanalle virkistävän pohjavireen. Raastettu inkivääri on toinen erinomainen lisä, sillä se antaa lämpimän mausteisuuden, joka tanssii kielellä ja sopii kauniisti yhteen muiden marinadin ainesosien kanssa.

Lopuksi tekstuuri on ratkaisevassa asemassa, kun jokaisesta suupalasta tehdään mielenkiintoisempi. Paahdetut maapähkinät tai cashewpähkinät tai kenties rapeaksi paistetut sipulit voivat tarjota ihastuttavan kontrastin kanan reisifileille.