Mango-limesorbetti

Mango-limesorbetti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Raikas mango-limesorbetti italialaisen marengin kera on ihana herkku, joka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 3 kypsää mangoa
  • 2½ dl vettä
  • 300 g sokeria
  • ½ hienoksi raastettua limen kuorta
  • 1 dl tuorepuristettua limemehua

Italialainen marenki

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 35 g tomusokeria

Lisäksi

  • hienonnettuja mangoa ja marjoja, hienonnettua suklaata

Tee näin:

Tee näin:

Kuori mangot, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja soseuta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa (Sosetta pitäisi tulla n. 0,75 litraa). Kiehauta vesi ja sokeri siirapiksi kohtalaisella lämmöllä, noin 4 minuuttia tai, kunnes seosta on noin 4 dl jäljellä. Anna sen jäähtyä. Sekoita mangosose, limen mehu ja kuoriraaste kylmän siirapin kanssa ja laita se pakastimeen astiaan, jossa on tilaa myös marengille. Sekoita silloin tällöin ja jäädytä, kunnes jäätelö on paksua. Italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kunnes massa on melko paksua. Jäähdytä ja käännä marenkimassa jäätelössä, ja pakasta uudelleen. Tarjoile jäätelö palloina, halutessasi koristeltuina.

Lisää herkullisia ideoita