Raikas mango-limesorbetti italialaisen marengin kera on ihana herkku, joka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.
Tee näin:
Kuori mangot, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja soseuta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa (Sosetta pitäisi tulla n. 0,75 litraa). Kiehauta vesi ja sokeri siirapiksi kohtalaisella lämmöllä, noin 4 minuuttia tai, kunnes seosta on noin 4 dl jäljellä. Anna sen jäähtyä. Sekoita mangosose, limen mehu ja kuoriraaste kylmän siirapin kanssa ja laita se pakastimeen astiaan, jossa on tilaa myös marengille. Sekoita silloin tällöin ja jäädytä, kunnes jäätelö on paksua.
Italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kunnes massa on melko paksua. Jäähdytä ja käännä marenkimassa jäätelössä, ja pakasta uudelleen. Tarjoile jäätelö palloina, halutessasi koristeltuina.
Valmis!
Ainekset
Kypsää mangoa
3
Vettä
2½ dl
Sokeria
300 g
Hienoksi raastettua limen kuorta
½
Tuorepuristettua limemehua
1 dl
Italialainen marenki
Kananmunan valkuainen
1
Tomusokeria
35 g
Lisäksi
Hienonnettuja mangoa ja marjoja, hienonnettua suklaata