Lammaswrapit

Lammaswrapit

20 minuuttia
Lammaswrapit ovat loistava tapa tuoda jännittävimpiä Välimeren makuja illallispöytääsi. Nämä wrapit on täytetty esivalmistetulla, murealla lampaalla ja kotitekoisella minttupestolla, jossa on välimerellistä juustoa. Ne ovat täydellisiä perheillalliselle tai erityisiin tilanteisiin, joissa haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi.
https://www.arla.fi/reseptit/lammaswrapit/

Tee näin:

  • Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista tahnaa. Laita sivuun.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista​​ pannulla ruokaöljyssä. Leikkaa kypsä lammas viipaleiksi ja mausta. Lisää sipulit ja tuoreet yrtit.
  • Lämmitä tortilloja uunissa 200 °C:ssa noin 5 minuuttia.
  • Täytä tortillat salaatilla, ​​tomaateilla ja lihalla ja viimeistele pestolla.
Valmis!
Vinkki

Kun valitset lampaanlihaa wrapeihin, varmista, että valitset oikean ruhonosan, jotta maku ja rakenne ovat juuri oikeat. Mureat ruhonosat, kuten filee, paisti tai viulu, ovat ihanteellisia wrapeihin, koska ne on helppo valmistaa ja ne ovat luonnostaan mureita. Tarkista aina lampaan tuoreus sitä ostaessasi; lihan tulisi olla vaaleanpunertavaa, rasvan kiinteää ja valkoista, ja sen tulisi tuoksua tuoreelta eikä riistaiselta tai happamalta. Marmorointi, eli rasvaiset osat lihaksen sisällä, on toinen laadun indikaattori, sillä se parantaa sekä lihan makua että mehukkuutta.

Vinkki

Mausta lammas reilusti suolalla, pippurilla, jauhetulla juustokuminalla ja kuivatulla rosmariinilla. Esilämmitä uuni 160 °C:een. Laita liha uunivuokaan ja lisää joukkoon muutamia valkosipulinkynsiä ja oliiviöljyä. Peitä vuoka foliolla ja paista lammasta 3–4 tuntia tai kunnes liha on mureaa ja siitä saa haarukalla paloja irti. Anna lihan levätä 15 minuuttia, leikkaa se sitten ohuiksi suikaleiksi wrapeja varten.

UKK: Kysymyksiä lammaswrapeista

Jos sinulla on kysyttävää lammaswrapeista, löydät vastauksia alta. Jatka lukemista, ja olet pian valmis tekemään uskomattomia wrapeja.

Voinko valmistaa wrapien lammastäytteen etukäteen?

Kyllä, voit valmistaa wrapien lammastäytteen etukäteen. Kypsennä lammas, anna sen jäähtyä ja säilytä sitä sitten jääkaapissa. Näin wrapien kokoaminen on nopeaa ja helppoa.

Kuinka kauan tähteeksi jäänyttä lammasta voi säilyttää?

Voit säilyttää tähteeksi jäänyttä kypsennettyä lammasta jääkaapissa enintään 3 päivää tai pakastaa sen enintään 2 kuukaudeksi. Kääri liha tiiviisti ja säilytä sen oikeissa lämpötiloissa, jotta se pysyy syömäkelpoisena ja hyvälaatuisena.

Voiko wrapeihin käyttää tähteeksi jäänyttä lammasta?

Kyllä, jos sinulla on tähteeksi jäänyttä lammasta edelliseltä aterialta, tämä resepti on täydellinen tapa hyödyntää se. Revi tai leikkaa kypsennetty lammas, ja lämmitä sitä varovasti pannulla paistettujen salottisipulien, valkosipulin ja mausteiden kanssa. Tähteeksi jääneen lihan käyttäminen säästä aikaa, mutta antaa myös makujen kehittyä, mikä tekee wrapeista entistä herkullisempia.

Ravintosisältö

676 Kcal

Ainekset

Lammas
Salottisipulit
2
Tuoretta lehtipersiljaa
100 Milliliter
Tuoretta minttua
100 Milliliter
Kuivattua rosmariinia
1 rkl
Valkosipulia
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 rkl
Kypsää lammasta
500 g
Ruokaöljyä
1 rkl
Pesto
Tuoretta minttua
200 Milliliter
Pinjansiemeniä
2 rkl
Tuoretta punaista chiliä
½
Oliiviöljyä
200 Milliliter
Välimerellistä juustoa
150 g
Suolaa ja pippuria
Tarjoilu
Tortillalettu
4
Vihreää salaattia
Tomaatteja

Mehukkaat lammaswrapit

Haluatko jotain superhelppoa ja herkullista? Siinä tapauksessa sinun täytyy kokeilla lammaswrap-reseptiämme minttupestolla ja tuoreilla vihanneksilla. Lammas on valmistettu suosikkiyrttiemme ja mausteidemme kanssa ja yhdistetty tuoreisiin vihreisiin salaatinlehtiin. Sileä pesto, joka yhdistyy lihaan, tekee tästä perheillallisesta unelma-aterian niille, jotka rakastavat täyteläisiä Välimeren makuja lämpimään leipään käärittyinä.

Jos pidät tästä reseptistä, katso myös mehukas lammaskebab, meksikolaisvaikutteiset pihvifajitat ja kanafajitat. 

Valmistettu lämpimien mausteiden ja tuoreiden yrttien kanssa

Valmista lammas yhdistämällä se paistettujen salottisipulien, mausteisen juustokuminan ja tuoreiden yrttien kanssa. Salottisipulien ja valkosipulin paistaminen luo makupohjan lampaalle. Mausta liha juustokuminalla lisätäksesi lämmintä ja hienovaraista pähkinäistä vivahdetta. Persilja ja rosmariini yhdistävät raikkaat, yrttiset ominaisuutensa ja tekevät lampaasta erittäin maukkaan virkistävillä vivahteilla.

Tarjoillaan yrttisen minttupeston kera

Tee lammaswrapeista todella unohtumattomat lisäämällä reilusti viileää minttupestoa. Tämä kermainen kastike yhdistää klassisen pinjansiemenpohjan kirpeään välimerelliseen juustoon ja ripaukseen punaista chilipippuria ja tuo näin ruokaan juuri oikean määrän raikkautta ja lämpöä lihaa täydentämään.

Oliiviöljyn, pinjansiementen ja välimerellisen juuston yhdistelmä ei ainoastaan rikasta makua, vaan antaa pestolle myös ihanan sileän koostumuksen. Se on täydellinen tapa viimeistellä wrapit!

Yhdistä wrapit maukkaisiin välimerellisiin lisukkeisiin

Nauti herkullisista lammaswrapeista sellaisenaan tai yhdistä ne suosittuihin välimerellisiin lisukkeisiin. Voit valita eloisan kreikkalaisen salaatin, värikkään kvinoasalaatin tai savuisia paahdettuja vihanneksia, kuten punaisia paprikoita, kesäkurpitsoja ja munakoisoja.

Salaattien rapeat vihannekset lisäävät virkistävää purutuntumaa, kun taas paahdetut vihannekset tuovat mukanaan ihanaa savuista makeutta. Voit joko tarjota nämä lisukkeet erikseen tai lisätä ne suoraan wrapeihin.

Olitpa sitten järjestämässä illanistujaisia tai halusit vain nauttia aterian perheen kanssa, nämä lammaswrapit osuvat varmasti maaliin.

Käytä täytteitä luovasti

Säädä lammaswrapien tulisuutta muokkaamalla pestossa olevan tuoreen punaisen chilin määrää. Jos pidät miedommista mauista, käytä vain puolet määrästä. Jos kaipaat tulisempaa, lisää sitä hieman enemmän.

Lisää wrapeihin Välimeren tunnelmaa käyttämällä paahdettuja punaisia paprikoita, jotka tuovat ihanaa makeaa ja savuista vivahdetta, tai vihreitä oliiveja, joilla saat wrapeihin mukavaa suolaisuutta.

Voit myös leikitellä wrapien vihanneksilla tai pestoon käyttämilläsi yrteillä. Vaihda tavallinen salaattisekoitus pinaattiin, jos pidät miedommasta mausta, tai rucolaan, jos nautit pippurisesta potkusta. Etkö ole mintun ystävä pestossa? Basilika on fantastinen vaihtoehto, joka sopii hienosti lampaan kanssa ja tarjoaa makeutta ja pippurista makua, joka todella sitoo kaiken yhteen.