Kukkakaalipihvi

Kukkakaalipihvi

45 minuuttia
Tee illallisestasi parempi kukkakaalipihvillämme. Vaatimaton kukkakaali yhdistettynä chimichurri-kastikkeeseen ja rapeisiin bataattiranskalaisiin muuttuu helposti ylelliseksi pääruoaksi. Järjestätkö illalliskutsuja tai etsitkö maistuvaa ruokaa arki-iltoihin? Nyt on oikea aika kokeilla reseptiämme.
https://www.arla.fi/reseptit/kukkakaalipihvi/

Tee näin:

Bataatit
  • Esilämmitä uuni 200 ˚C:een.
  • Leikkaa bataatit noin 1½ cm:n paksuisiksi tikuiksi. Höyrytä kiehuvan veden yllä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, noin 5–6 minuuttia. Ota pois läviköstä ja anna jäähtyä hieman.
  • Esilämmitä uunissa keskikokoinen uunipelti, jolla on 2 rkl kasviöljyä.
  • Lisää bataattiranskalaiset ja ripaus suolaa. Paahda uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Kukkakaalipihvi
  • Leikkaa kukkakaali kannan kohdalta noin 3 cm paksuiksi pihveiksi; yhdestä kukkakaalista tulee noin 3–4 pihviä.
  • Kuumenna suuri, painava paistinpannu korkealla lämmöllä.
  • Lisää kukkakaalipihvit ja paista 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmin puolin, käännä varovasti.
  • Siirrä paistetut kukkakaalipihvit uunipellille ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia ​​200 ˚C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Lisää viimeisten muutamien minuuttien ajaksi pellille välimerellistä juustoa vihreillä oliiveilla ja valkosipulilla kukkakaalipihvien ja bataattiranskalaisten päälle ja laita uuniin vielä muutamaksi minuutiksi.
Chimichurri-kastike
  • Hienonna kaikki yrtit, valkosipuli ja chilit pieneen kulhoon.
  • Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja aseta sivuun.
Tarjoilu
  • Aseta 2 pihviä ja hieman bataattiranskalaisia lämmitetyille lautasille.
  • Lisää päälle hieman chimichurri-kastiketta tai tarjoile se erikseen.
Valmis!
Vinkki

Valitse kukkakaali, jonka kukinnot ovat tuoreet, kiinteät ja jossa on tiiviit nuput. Värin tulisi olla tasaisen valkoinen tai kermanvärinen, eikä kukkakaalissa saisi olla tummia tai pehmeitä kohtia. Ne viittaavat pilaantumiseen ja voivat vaikuttaa sekä makuun että rakenteeseen. Tarkasta myös lehdet; niiden tulisi näyttää elinvoimaisilta ja vihreiltä ilman minkäänlaisia kuihtumisen tai kellastumisen merkkejä. Vahva varsi kertoo myös tuoreudesta ja varmistaa, että kukkakaali pysyy koossa, kun sitä leikkaa ja kypsentää.

Vinkki

Älä poista kantaa leikatessasi kukkakaalia pihveiksi. Kanta auttaa pitämään viipaleet koossa kypsennyksen aikana ja varmistaa, että pihvit pysyvät ehjinä. Leikkaa vain uloimmat lehdet ja varren alaosa, mutta säilytä kanta.

Vinkki

Leikatessasi kukkakaalia pihveiksi, älä heitä pois pienempiä irtoavia nuppuja. Paahda ne pihvien kanssa, niin saat pientä naposteltavaa. Kun paahdat jäljelle jääneet palat, käytät kasviksen jokaisen osan ja säilytät kaiken sen luonnollisen maun.

UKK: Kysymyksiä kukkakaalipihveistä

Täältä löydät vastauksia joihinkin yleisimpiin kysymyksiin kukkakaalipihvin valmistuksesta ja nauttimisesta. Jatka lukemista, jos haluat oppia lisää!

Mitä kukkakaalipihvit ovat?

Kukkakaalipihvit ovat paksuja kukkakaaliviipaleita, jotka on paistettu ja paahdettu niin, että niiden koko ja rakenne muistuttaa perinteistä naudanlihapihviä. Monet arvostavat niiden ”lihaisia” ja täyttäviä ominaisuuksia, joita on myös muissa maukkaissa kasviksissa, kuten grillatuissa portobello-sienissä ja munakoisoissa. Niiden valmistaminen on melko yksinkertaista, ja aikaa kuluu kokonaisuudessaan noin 45 minuuttia.

Miten varmistan, että kukkakaalipihvini kypsyvät tasaisesti?

Voit varmistaa kukkakaalipihviesi tasaisen kypsymisen leikkaamalla ne saman paksuisiksi, noin 3 cm paksuiksi. Näin ne kaikki kypsyvät samaan tahtiin, eikä osa jää raaoiksi ja osa pehmene liikaa. Pihvit pysyvät ehjinä ja saavuttavat halutun kypsyysasteen samanaikaisesti.

Miten säilytän tähteeksi jääneet kukkakaalipihvit?

Säilyttääksesi kukkakaalipihvien rakenteen ja maun, säilytä niitä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, missä ne pysyvät tuoreina jopa 4 päivää. Jos haluat säilyttää pihvejä pidempään, pakasta ne. Varmista, että ne ovat täysin jäähtyneet ennen kuin laitat ne pakastimeen sopivaan astiaan tai käärit ne hyvin. Estät pihvien tarttumisen toisiinsa laittamalla leivinpaperia viipaleiden väliin. Voit pakastaa ne jopa 3 kuukaudeksi.

Ravintosisältö

1090 Kcal

Ainekset

Kukkakaalipihvi ja bataatit
Suuri kukkakaali
1
Suurta bataattia
2
Kasviöljyä
2 rkl
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Chimichurri-kastike
Välimerellistä juustoa vihreillä oliiveilla & valkosipulilla
100 g
Lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 rkl
Tuore jalapeno - chili, hienonnettuna
1
Murskattua valkosipulinkynttä
2
Korianteria, hienonnettuna
1 rkl
Oreganoa, hienonnettuna
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl

Valmista herkullinen kukkakaalipihvi

Lisää jännittävä oma twistisi pihvi-iltaan tarjoamalla vieraillesi herkullisia kukkakaalipihvejä. Vaikka kukkakaali tunnetaan miedosta, hieman pähkinäisestä maustaan, sen nopea paistaminen pannulla antaa sille vastustamattoman karamellisoitunutta makeutta ja tekee sen pinnasta hieman rapean. Pihvi on yhtä hyvä kuin sen lisukkeet, joten tarjoamme sen raikkaan kastikkeen, rapeiden bataattiranskalaisten ja ihanan, raikkaan chimichurri-kastikkeen kanssa.

Pinnalle välimerellistä juustoa, mehukkaita oliiveja ja valkosipulia

Lisäämällä välimerellistä juustoa, mehukkaita oliiveja ja valkosipulia kukkakaalipihvien päälle tuot ruokaan herkullisen vivahteen Välimereltä. Välimerellinen juusto sulaa hitaasti uunissa ja tuo ruokaan kermaisen ulottuvuuden. Se tarjoaa myös hieman suolaisuutta, joka leikittelee karamellisoituneen kukkakaalin kanssa. Oliivit ja valkosipuli paistetaan välimerellisen juuston ja kukkakaalin kanssa, mikä vapauttaa niiden intensiiviset rustiikkiset ja aromaattiset maut.

Tarjoile rapeiden bataattiranskalaisten ja raikkaan chimichurri-kastikkeen kanssa

Kukkakaalipihvit ovat siitä vaikuttava ruoka, että niitä voidaan tarjota erilaisten jännittävien lisukkeiden kanssa. Olemme valinneet yhden ehdottomista suosikeistamme: rapeat bataattiranskalaiset ja raikkaan chimichurri-kastikkeen. Nämä bataattiranskalaiset ovat erinomainen pari herkulliselle pihville.

Valuta ruoan päälle tai viereen niin paljon chimichurri-kastiketta kuin haluat, ja nauti sen mauista, joissa on eloisaa persiljaa, oreganoa ja valkosipulia jalapeno-potkulla. Kastikkeessa on juuri oikea määrä raikkautta, joka sopii pihvin ja ranskalaisten kanssa.

Vaikka nautimmekin bataattiranskalaisista, voit tarjota kukkakaalipihvin myös täytettyjen bataattiranskalaisten, paahdetun bataatin ja kikherneiden tai täytettyjen bataattien ja rapeiden pekonipalojen kanssa.

Ideoita reseptin muokkaamiseen

Kokeile valuttaa kukkakaalipihvien päälle kermaista tahini-kastiketta. Sekoita tahiniin sitruunamehua, valkosipulia ja hieman vettä. Tämä lisää rikasta, pähkinäistä makua, joka sopii hienosti paahdetun kukkakaalin kanssa.

Kokeile chimichurrin vaihtamista klassiseen basilika- tai pinaattipestoon. Pesto täydentää tuoreine ja raikkaine makuineen kukkakaalia ja lisää ruokaa kermaisen elementin. Voit myös valmistaa paahdettua tomaattirelissiä kuutioiduista tomaateista, sipuleista, valkosipulista ja tuoreesta basilikasta, jolloin mausta tulee makea ja kirpeä.