Inkiväärishotti

Inkiväärishotti

1 tunti
Ihanan virkistävä inkiväärishotti käynnistää aamun. Tällä reseptillä juoma on helppo valmistaa ja shotti säilyy jääkaapissa jopa 10 päivää. Kokeile lisätä sitä smoothieen saadaksesi mausteisen ja virkistävän maun!
https://www.arla.fi/reseptit/inkivaarishotti/

Tee näin:

Inkiväärishotti
  • Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma.
  • Laita kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja ota sitten pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla.
  • Sekoita joukkoon hunaja ja sitruuna.
  • Siivilöi neste tiheän siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Siirrä inkiväärijuoma pulloon ja säilytä jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Inkiväärishotti
Tuoretta inkivääriä
200 g
Tuoretta kurkuma
25 g
Vettä
7 dl
Hunajaa
½ dl
Vastapuristettua sitruunamehua (n. 100 ml)
2

Inkiväärishotti - kaikkien aikojen virkistävin juoma?

Lisää kurkumaa ja sitruunaa lisämakua antamaan

Sanotaan, että dynamiitti on pienessä paketissa, ja tämä pitää ehdottomasti paikkansa inkiväärishotin tulisen potkun ja oudon lohdullisen makuprofiilin osalta. Kurkuma ja sitruuna ovat kaksi suosittua ainesosaa, jotka tuovat juomaan lisää syvyyttä sitrusmaisilla, maanläheisillä ja hieman kitkerillä sävyillä. Muista, että kurkuma - olipa se tuoretta, kuivattua tai jauhettua - värjää kaiken sormistasi keittiövälineisiin ja -laitteisiin. Jos haluat välttää tämän mahdollisimman hyvin, käytä käsineitä, kun työskentelet tämän ainesosan kanssa, ja pese kaikki tarvikkeet käytön jälkeen.

Muita makuyhdistelmiä nirsompia makuhermoja varten

Vaikka inkiväärijuoman voimakkaat maut eivät ehkä sovi kaikille, on olemassa muutamia muunnelmia, joita voit kokeilla perheen nirsoimmille jäsenille. Hedelmien lisääminen sekoitukseen tuo tervetullutta makeutta ja peittää samalla joitakin tulisempia ainesosia (kolme parasta vaihtoehtoa ovat greippi, ananas tai appelsiini). Kookosvesi on myös loistava lisä, ja voit hyvin vaihtaa osan tai kaiken reseptin vedestä tähän luonnollisesti makeaan vaihtoehtoon.

Täydellinen aamiaiselle

Inkiväärishotit ovat täydellinen tapa aloittaa päiväsi. Paras vinkkimme on valmistaa suuri annos etukäteen ja pakastaa ne shottikokoisina annoksina, jotta ne ovat nopea ja helppo lisä mihin tahansa aamiaispöytään. Ne sopivat myös loistavasti smoothieen: laita muutama kuutio pakastettua inkiväärijuomaa muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja nauti!

Vinkkejä

Miten juoda inkiväärishottia?

Jotkut nielevät sen alas yhtenä kulauksena (suositeltava tapa), kun taas toiset laimentavat vahvaa makua lisäämällä sen smoothieen tai mehulasiin.

Mihin aikaan päivästä inkiväärishotti juodaan?

Suosituin aika ottaa inkiväärishotti on heti aamulla. Saatat joutua harjoittelemaan kestävyyttäsi aluksi pienemmillä annoksilla, sillä kokonainen inkiväärishotti on melkoinen tujaus!

Kuinka kauan kotitekoinen inkiväärishotti kestää?

Jos säilytät juoman ilmatiiviissä pullossa ja säilytät sen jääkaapissa, se säilyy jopa 10 päivää. Voit myös pakastaa niitä shotin kokoisina annoksina jopa kolme kuukautta, mikä on hyvä ajatus, jos aiot lisätä niitä aamusmoothieen.