Basilikajäädyke

Basilikajäädyke

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Ihanan raikas ja maukas jäädyke basilikalla. Tarjoile tämä jäädyke tuoreiden marjojen, mieluiten vadelmien, kera.

Ainekset

Annokset
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl Arla kuohukermaa

Tee näin:

Tee näin:

Silppua basilikanlehdet ja sekoita ne munankeltuaisten, tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Vatkaa kerma ja sekoita siihen muna-sokerivaahto. Kaada seos muottiin (tilavuus noin 1 l) ja pakasta 4-5 tunnin ajan. Anna pehmetä jääkaapissa noin 30 min ennen tarjoilua. Kasta muotti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke vadille, tai vaihtoehtoisesti lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Tarjoa tuoreiden tai pakastettujen vadelmien kera.