Vihreä kesäsalaatti

Vihreä kesäsalaatti

20 minuuttia
Kesä on täydellinen aika kirkkaille väreille ja raikkaille mauille. Saat kaiken tämän vihreästä kesäsalaatistamme. Rapea kurkku ja mehukkaat tomaatit yhdistyvät välimerelliseen juustoon ja ne on yhdistetty ihanaan kotitekoiseen kastikkeeseen, joka on tehty limestä ja inkivääristä. Se lisää raikkautta jokaiseen suupalaseen ja tekee tästä salaatista täydellisen lisukkeen mille tahansa grilliruoalle tai kevyen lounaan.
https://www.arla.fi/reseptit/vihrea-kesasalaatti/

Tee näin:

Kastike
  • Raasta limen kuori ja purista mehu kulhoon.
  • Lisää extra-neitsytoliiviöljy, inkivääri, suola ja sokeri.
  • Mausta mustapippurilla makusi mukaan.
Salaatti
  • Esilämmitä uuni 180 °C:een.
  • Tee kurkusta pituussuunnassa ohuita siivuja kuorimaveitsellä ja laita kylmään veteen. Halkaise kirsikkatomaatit.
  • Paahda pinjansiemeniä uunissa 10 minuuttia.
  • Siirrä kurkku ja ​​hienonnettu persilja kulhoon. Valuta välimerellisen juuston kuutiot, lisää ne kulhoon ja sekoita varovasti.
  • Valuta kastiketta salaatin päälle ja ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.
Valmis!
Vinkki

Saat kurkkusiivuista tasaisia ja ohuita mandoliinileikkurilla. Tämä työkalu on korvaamaton, jos haluat siivuista saman paksuisia. Lisäksi mandoliini voi nopeuttaa valmistusta ja tehdä salaatista kauniimman katsella.

Vinkki

Jotta vihreä kesäsalaattisi olisi eloisa ja raikas, valitse aina tuoreita ja napakoita vihanneksia. Etsi kirkkaanvihreitä kurkkuja ja kiinteitä ja pulleita kirsikkatomaatteja. Tuoreet vihannekset lisäävät parasta makua ja säilyttävät rakenteensa, mikä tekee jokaisesta suupalasta raikkaan ja maistuvan.

Vinkki

Sekoita salaatti kastikkeen kanssa ja anna sen tekeytyä noin 10 minuuttia – jos sinulla on aikaa. Näin vihannekset ehtivät imeä itseensä lime- ja inkiväärikastikkeen makuja ja salaatista tulee maukkaampi.

UKK: Kysymyksiä vihreästä kesäsalaatista

Alla vastaamme yleisiin vihreää kesäsalaattia koskeviin kysymyksiin. Käymme läpi kaiken kurkkujen rapeuden säilyttämisestä oikeisiin säilytystapoihin.

Kuinka pidän kurkut rapeina?

Pidät kurkut rapeina liottamalla ohuita siivuja jääkylmässä vedessä 10–15 minuuttia ennen niiden lisäämistä salaattiin. Tämä auttaa niitä pysymään kiinteinä ja rapeina. Valuta ja taputtele ne kuiviksi ennen kuin sekoitat ne kirsikkatomaattien, välimerellisen juuston, pinjansiementen ja kastikkeen kanssa.

Voinko valmistaa vihreän kesäsalaatin etukäteen?

Voit valmistaa vihreän kesäsalaatin etukäteen. Voit säilyttää salaatin ainekset ja kastikkeen erillisissä astioissa jääkaapissa yhden päivän ajan. Näin salaatin kokoaminen on helppoa ja nopeaa, kun olet valmis nauttimaan siitä.

Kuinka kauan vihreä kesäsalaatti säilyy tuoreena?

Vihreä kesäsalaatti on parhaimmillaan tuoreena, mutta sitä voi säilyttää jääkaapissa jopa 24 tuntia. Tämän jälkeen vihannekset alkavat todennäköisesti menettää rapeuttaan. Jos sinun täytyy valmistaa salaatti etukäteen, säilytä kastike erikseen ja lisää se juuri ennen tarjoilua, jotta salaatti pysyy tuoreena ja rapeana.

Ravintosisältö

1549 Kcal

Ainekset

Salaatti
Välimerellisen juustokuutioita
200 g
Kirsikkatomaatteja
300 g
Kurkku
1
Tuoretta persiljaa
50 g
Pinjansiemeniä
50 g
Kastike
Limetti
1
Extra - neitsytoliiviöljyä
3 rkl
Inkivääriä
1 tl
Suolaa
½ tl
Hyppysellinen sokeria
Mustapippuria

Raikas vihreä kesäsalaatti

Kesän kuumuutta vastaan taistelet parhaiten raikkaalla vihreällä kesäsalaatillamme. Reseptiimme käytetään rapeita, mehukkaita vihanneksia, kermaista välimerellistä juustoa ja rapeita pinjansiemeniä pinnalle. Todelliset kesän maut tulevat voimakkaasta lime- ja inkiväärikastikkeesta. Ota mukaan ja jaa ystävien ja perheen kanssa seuraavan kerran ulkoillessanne tai nauti siitä maukkaana lämpimän iltapäivän herkkuna.

Rapeita vihanneksia yhdistettynä välimerelliseen juustoon ja paahdettuihin pinjansiemeniin

Vihreä kesäsalaattimme loistaa rapeiden vihannesten, kermaisen välimerellisen juuston ja paahdettujen pinjansiementen yhdistelmällään. Tämä yksinkertaisten ainesosien ja pinnalle lisättyjen herkkujen kokonaisuus tyydyttää kaikki mahdolliset kesäsalaattia koskevat toiveet.

Yhdistämme ohuiksi viipaloitujen kurkkujen raikkaan rapeuden pulleiden ja mehukkaiden kirsikkatomaattien kanssa. Välimerellinen juusto ja paahdetut pinjansiemenet lisäävät sekoitukseen ihanaa rakenteiden runsautta. Koet siis yhdessä suupalassa tuoreutta, pehmeyttä, rapeutta ja rousketta.

Raikas ja pirteä lime- ja inkiväärikastike

Kaiken huipentaa salaatin päälle tuleva pirteä lime- ja inkiväärikastike. Lime lisää raikkaan ja pirteän elementin, kun taas inkivääri tuo hieman mausteisen, lämpimän ja makean säväyksen. Oliiviöljy sekoitetaan hyppyselliseen sokeria, mikä sitoo kaiken sujuvasti yhteen. Kastike on niin hyvä, että se saattaa varastaa pääosan salaatilta!

Täydellisiä kumppaneita salaatille

Rentona kesäiltana mikään ei voita vihreää kesäsalaattia yhdistettynä mehukkaaseen lihaan ja kylmään perunasalaattiin. Käy läpi suosikkikesäreseptikokoelmasi, niin löydät todennäköisesti suosittuja grilliruokia, kuten ribsejä, hampurilaisia tai grillimakkaroita.

Vihreän kesäsalaatin pirteys on ihanteellinen pari täyteläiselle, umamirikkaalle lihalle. Sama pätee grillattuun kalaan tai katkarapuihin. Itse asiassa grillattu kala tai katkaravut sopivat upeasti yhteen raikkaiden, sitruunaisten makujen kanssa, mikä tekee tästä vihreästä herkusta upean kumppanin niille. Voit myös kokeilla pinaatti-perunasalaattiamme ja kylmää pastasalaattiamme.

Kokeile erilaisia ainesosia

Vihannessekoituksemme tuo rapean ja mehukkaan elementin, mutta voit hyvin kokeilla erilaisia vihanneksia. Kuutioitua avokadoa lisäämällä saat kermaisen, voimaisen rakenteen. Tai käytä hienonnettuja punaisia, keltaisia tai oransseja makeita paprikoita. Tuoreen persiljan voi korvata mintulla, joka antaa viileän, raikkaan säväyksen, tai basilikalla, jonka maku on makeampi ja hieman pippurinen.

Leikittele kastikkeella ja korvaa lime ja inkivääri hunaja-sinappiyhdistelmällä. Tämä lisää salaattiin makean ja kirpeän elementin, joka sopii hyvin yhteen välimerellisen juuston ja vihannesten kanssa. Voit myös tehdä yrttivinaigretten käyttämällä oliiviöljyä, sitruunamehua ja hienonnettua basilikaa, persiljaa ja timjamia. Nämä tuoksuvat yrtit tuovat puutarhamaisen aromin, joka sopii erinomaisesti kesään.