Saimaa-pita

Saimaa-pita

30 minuuttia
Vaikuttajapariskunta Hermanni Hyyryläisen ja Mikko Wivolinin Saimaa-pita on kesäinen grilliherkku, johon raikkautta tuovat tuore minttu ja Arla Lempi Tsatsiki jogurttikastike.

Tee näin:

  • Valmista nyyttitäyte: pilko tomaatit, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun folioon ja lisää vielä pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja sulje nyytti.
  • Viipaloi erikseen munakoiso ja halloumi. Laita ne grilliin nyytin kanssa ja grillaa, kunnes munakoiso ja halloumi saavat kauniin pinnan. Lämmitä nyyttiä grillissä välillä sekoittaen, kunnes pinaatit ovat kutistuneet.
  • Halkaise pitaleivät. Täytä ne grillatulla halloumilla, munakoisolla ja kasvistäytteellä.
  • Voitele leipien ulkopinnat oliiviöljyllä. Grillaa täytettyjä leipiä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
  • Lisää grillattuihin leipiin vielä tuoretta pilkottua kurkkua, minttua ja korianteria. Viimeistele annokset Arla Lempi Tsatsiki jogurttikastikkeella.
Valmis!

Ainekset

Pitaleipää
4 kpl
1 prk
Halloumijuustoa
200 g
Munakoiso
½
Tomaattia
2 kpl
Kourallinen pinaattia
Valkosipulinkynsiä
3 kpl
Punasipulia
2 kpl
Kurkku
½
Tuoretta minttua
Tuoretta korianteria
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria