Mansikkasmoothie

Mansikkasmoothie

Mansikkasmoothie maistuu ympäri vuoden. Herkullinen mansikkasmoothie syntyy niin tuoreista kuin pakastetuista mansikoista, ja se sopii niin aamu- kuin välipalaksikin.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkasmoothie/

Tee näin:

Mansikkasmoothie
  • Valmista mansikkasmoothie.
  • Voit hyödyntää smoothiessa tuoreita tai pakastettuja mansikoita saatavuuden mukaan.
  • Jos käytät tuoreita mansikoita, poista ensiksi mansikoista vihreä kanta ja mahdolliset lehden palaset.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista.
  • Kaada valmis mansikkasmoothie laseihin ja tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Etsi valmiiksi viipaloituja pakastemansikoita, jotka sekoittuvat helpommin, mutta myös kokonaiset mansikat sopivat hyvin, jos sinulla on tehokas tehosekoitin. Varmista, että kaikki on sekoitettu hyvin, jotta saat tasaisen koostumuksen ilman kokkareita tai hedelmäpaloja. Jos kokonaiset pakastemansikat ovat liikaa tehosekoittimelle, anna niiden olla tehosekoittimessa 5-10 minuuttia muiden ainesten kanssa ennen sekoittamista. Voit tehdä mansikkasmoothien etukäteen ja pakastaa sen myöhempää käyttöä varten. Valmista se reseptin mukaan ja kaada se pakastinkestävään lasipurkkiin tai pakastepussiin. Säilytä smoothie pakastimessa jopa 3 kuukautta. Kun olet valmis nauttimaan sen, anna pakastetun juoman sulaa jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Koostumus saattaa muuttua hieman, mutta voit sekoittaa sitä muutaman sekunnin ajan ennen tarjoilua saadaksesi oikean kermaisen koostumuksen.

Mansikkasmoothie Q&A

Mansikkasmoothie on herkullinen vaihtoehto esimerkiksi aamupalaksi tai välipalaksi. Lue lisää alta!

Miten mansikkasmoothie tehdään?
Laita pakastemansikat tehosekoittimeen jääpalojen, tomusokerin, juuri puristetun sitruunamehun, jogurtin ja maidon kanssa. Sekoita kaikkea suurimmalla nopeudella noin 45 sekuntia, kunnes jää on murskattu. Maista smoothieta nähdäksesi, tarvitseeko makua tai koostumusta säätää. Jaa smoothie lopuksi 2 korkeaan kylmään lasiin ja tarjoile heti.
Mitä mansikoita mansikkasmoothieen kannattaa käyttää?
Voit käyttää smoothieen joko tuoreita tai pakastettuja mansikoita, mutta suosittelemme pakastettuja mansikoita, koska ne pitävät vaahtoavan juoman kylmänä ja antavat sille erityisen kermaisen ja paksun rakenteen. Jos kuitenkin käytät tuoreita marjoja, lisää vain muutama jääpala lisää smoothien jäähdyttämiseksi.
Miten mansikkasmoothiesta saa paksumpaa?
Paksun ja kermaisen koostumuksen avain on pakastettujen ainesosien käyttö, minkä vuoksi pakastettujen mansikoiden ja jogurtin yhdistelmä antaa smoothiesta paksumman koostumuksen. Myös tomusokerista on suuri apu mansikkasmoothien sakeuttamisessa. Jos kokeilet erilaisia makuja, kokeile myös banaanin ja mangon kaltaisia hedelmiä, sillä niillä on yleensä erinomainen sakeuttava vaikutus paksun hedelmälihansa vuoksi.
Voiko mansikkasmoothien valmistaa esimerkiksi edellisenä iltana?
Kyllä, voit tehdä mansikkasmoothiet etukäteen ja säilyttää ne jääkaapissa jäähdytettyinä. Ne on parasta juoda 24 tunnin kuluessa niiden valmistamisesta, jotta ne maistuvat parhaimmillaan. Säilytä niitä ilmatiiviissä astiassa tai muuripurkissa, jotta maku ja rakenne säilyvät. Sekoita smoothieita kunnolla ennen juomista, jotta ainesosat ovat varmasti hyvin sekoittuneet.

Ainekset

Mansikkasmoothie
Mansikoita
2 dl
2 dl
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Smoothie
5 minuuttia
Smoothie
(11)
Mangosmoothie
5 minuuttia
Mangosmoothie
(6)
Smoothie bowl
10 minuuttia
Smoothie bowl
(8)

Mansikkasmoothie maistuu läpi vuoden

Rakastamme herkullisen vaahtoavan mansikkasmoothien valmistamista jogurtista ja maidosta, koska se on niin helppoa ja vaivatonta. Saat hetkessä yksinkertaisen, mutta tyylikkään ja maukkaan juoman, joka on soseutettu kermaisen täydelliseksi ja täynnä tuoretta ja mehukasta makua. Koska tässä reseptissä käytetään pakastemansikoita, virkistävä mansikkasmoothie sopii nautittavaksi kaikkina vuoden päivinä, kun kaipaat jotain kesäisen makeaa. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa päivä tai tankata iltapäivällä kuin tämä kaunis vaaleanpunainen juoma?

Jos tämä resepti kiehtoo sinua, kannattaa tutustua vihersmoothieen, trooppiseen smoothieen, tai vaaleanpunaiseen smoothiekulhoon, joka on täytetty tuoreilla hedelmillä ja syötävillä kukilla.

Herkullinen mansikkasmoothie on mukavan raikas välipala

Tarvitsetko nopeaa vaahtoavaa herkkua, josta kaikki perheenjäsenet pitävät? Mansikkasmoothie on yksinkertainen ja virkistävä hedelmäinen välipala, jota voit nauttia aamiaiseksi, lounaaksi tai huurteisena jälkiruokana. Se erottuu kuitenkin edukseen kevyen kermaisen koostumuksensa ja mansikoiden hienovaraisen makean hedelmäisen maun ansiosta. Olemme myös lisänneet muutamia jääpaloja, jotka antavat herkulle erityisen vaahtoavan rakenteen. Ripaus vastapuristettua sitruunamehua vahvistaa makua ja antaa smoothieen hennon sitruksisen vivahteen. Se on varma voittaja kaikenikäisille, jotka kaipaavat jotain kesän makuista.

Kuorrutussokerista ja jogurtista valmistettu kermainen ja sakea mansikkasmoothie maistuu varmasti

Avain kermaisen ja paksun mansikkasmoothien luomiseen on jogurtin ja tomusokerin lisääminen sekaan. Kuorrutussokeri imee itseensä kosteutta, mikä auttaa sakeuttamaan seosta, kun taas jogurtti antaa silkkisen pehmeän, kermaisen koostumuksen ja lievän maun. Vastakkaisten makujen - makean ja kirpeän - yhdistelmä toimii hienosti yhteen, ja tuloksena on virkistävä smoothie, joka ei ole liian makea eikä liian kirpeä. Mikä tahansa jogurtti lisää paksuutta, mutta me suosimme omassa smoothiemmassa luonnonjogurttia, jossa on raikkaan kirpeä maku.

Tee mansikkasmoothie banaanin, mustikan ja mangon kanssa

Käytä mansikkasmoothien reseptiämme banaanimansikkasmoothien pohjana. Se on täydellinen yhdistelmä makeaa ja raikasta makua. Maukkaan banaani-mansikka-smoothien valmistaminen on yhtä yksinkertaista kuin kaikkien ainesosien sekoittaminen, kunnes saat tasaisen, yhtenäisen seoksen, joka pursuaa mehukasta mansikan makua ja vaaleanpunaista väriä. Tähän reseptiin sopivat sekä tuoreet että pakastetut mansikat. Banaani antaa banaanimansikkasmoothieen tyypillisen täydellisen kermaisen ja sileän koostumuksen.

Mansikkasmoothien maut sopivat hyvin yhteen myös mangojen kanssa, jolloin saat mansikka-mango-smoothien. Lisää pakastetut mangopalat tehosekoittimeen ja sekoita muiden ainesosien kanssa, kunnes saat smoothien koostumuksen. Jos sinulla ei ole pakastemangoa, voit leikata tuoreen mangon pienemmiksi paloiksi ja laittaa ne pakastimeen, kunnes ne ovat kiinteitä.

Miten olisi mustikka-, banaani- ja mansikkasmoothie? Se kuulostaa suupaltilta, mutta maistuu niin herkullisen makealta ja mehukkaalta marjapläjäykseltä. Vaahtoisen koostumuksen saat käyttämällä pakastettuja banaaniviipaleita ja mustikoita ja blenderöimällä ne tehosekoittimessa muiden ainesosien kanssa.