Grillattu lohi jogurtti- kastikkeella

Grillattu lohi jogurtti- kastikkeella

Kokki Sirly Ylläsjärven mehevä grillilohi saa ylleen jogurtti-kurkkuhunnun. Lohen kaveriksi Sirly suosittelee raikkaan rouskuvia varhaispestoperunoita.

Tee näin:

  • Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Grillaa kokonainen filee 260 asteessa n. 10 minuuttia. Nosta lohi jäähtymään. Halutessasi voit käyttää myös valmista lämminsavulohta.
  • Keitä perunat suolavedessä ja jäähdytä.
  • Valmista pesto: laita blenderiin pohjalle öljy, valkosipulin kynnet, basilika ja persilja. Aja massa tasaiseksi. Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu, parmesaani sekä pähkinät. Surauta massa tasaiseksi, pähkinät saavat kuitenkin olla pieninä paloina!
  • Kun perunat ovat jäähtyneet, viimeistele pesto Arla Lempi Turkkilaisella jogurtilla ja mausta tarvittaessa suolalla. Sekoita lohkotut perunat ja pesto.
  • Valmista jogurttikastike kalalle: Sekoita jogurtin joukkoon 1 sitruunan raastettu kuori, suola ja pippuri.
  • Leikkaa kurkut oikein ohueksi veitsellä tai mandoliinilla. Marinoi hetki sitruunan mehulla ja pienellä suolamäärällä.
  • Kun lohifilee on jäähtynyt, viimeistele se jogurtilla ja asettele päälle kurkut kuvan mukaisesti. Koristele kukilla ja tillillä.
Valmis!

Ainekset

Kotimaisia varhaisperunoita
1 kg
Lohifilee
1 kg
2 prk
Tuoretta basilikaa
2 nippua
Persiljaa
1 nippu
Sitruunaa
2
Valkosipulinkynttä
2
Suolapähkinöitä
1 dl
Oliiviöljyä
1 dl
Raastettua parmesaania
½ g
Kurkku
½
Suolaa
Pippuria
Koristeeksi kukkia ja tilliä