Lehdistötiedote

Tutkimus paljastaa: kotikokkaaja ei ole yksin keittiökömmähdystensä kanssa

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Maustepurkista on hulahtanut ruokaan vahingossa reippaasti enemmän maustetta, kuin reseptiin oli alun perin tarkoitus laittaa? Näin on käynyt kolmelle neljästä suomalaisesta. Palohälytin on alkanut soimaan ruokaa laittaessa? Niin on tapahtunut seitsemälle kymmenestä. Kattila on palanut pohjaan niin, että se oli entinen? Sekin on tuttua neljälle kymmenestä. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin, kun Arla tutki suomalaisten ruoanlaittoa joulukuussa 2023.

Stressaammeko turhaan?

Kaksi kolmesta suomalaisesta kokee stressiä ruoanlaittoon liittyen, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Oma osaaminen stressaa niin ideoiden puutteen (38 %) kuin kokkaustaitojen (25 %) osalta.

”Tutkimuksella pyrimme paitsi kartoittamaan suomalaisten ruoanlaittoa myös rohkaisemaan siihen”, kommentoi brändivastaava Aleksander Panfilo Arlalta. ”Kartoitus on osa Arla Lempi -brändin tämän vuoden toimenpiteitä. Arla Lempi edustaa yksinkertaisen ruoanlaiton iloa. Hyvillä raaka-aineilla pääsee pitkälle, vaikka niitä ei olisi montaa – kunhan ne valitsee oikein. Ei tarvitse olla Michelin-kokki laittaakseen herkullista ruokaa. Tätä ajattelua voimme toivottavasti omalta osaltamme lisätä kotikeittiöihin läpi Suomen.”

Lempeydellä siitäkin selvitään

Tieto siitä, että muillekin sattuu vastoinkäymisiä ja kommelluksia kesken ruoanlaiton, voi auttaa monia vähentämään stressiä ruoanlaitossa. Kun ruokaa laittaessa huomaa, että tärkein raaka-aine puuttuukin kaapista, on huojentavaa tietää, että näin on käynyt kolmelle neljästä. Itselleen on helpompi olla lempeämpi, kun tietää, että:

  • 63 % on pudottanut ruoan hiilloksille grillatessaan
  • 42 % on saanut leipomansa kakkupohjan romahtamaan
  • 38 % on käynnistänyt sähkövatkaimen liian aikaisin – ennen kuin se on kulhon pohjalla – sillä seurauksella, että kulhon sisältö on ollut pitkin keittiön seiniä
  • 16 % on joskus joutunut googlaamaan, miten perunat keitetään
  • 7 %:lla on liesi hajonnut kesken ruoanlaiton
  • 6 %:lla on paistinpannu lentänyt kahvastaan irti pyöräyttäessään pannulla olleita ruoka-aineksia ilmaan

”Tutkimuksen numerot ja tarinat ovat hyvin samaistuttavia. Lisää lempeyttä maailmaan kaipasi 93 % vastaajista. Arla Lempi -brändillä haluamme kannustaa ihmisiä lempeyteen itseä ja muita kohtaan ja meistä hyvä paikka aloittaa on keittiö”, summaa Panfilo.

Arlan teettämän tutkimuksen toteutti tutkimuslaitos Bilendi. Verkkopaneelin kautta tehty kysely (n=1000) on Suomen tasolla edustava. Vastaukset kerättiin joulukuussa 2023.

Arla Lempi tarjoaa luonnollisen herkulliset tuotteet ruoanlaittoon yksinkertaisista raaka-aineista. Tuoteperheeseen kuuluu muun muassa ruokakermoja, ranskankermoja, tuorejuustoja, smetanaa, kermaviiliä, sekä turkkilaista, kreikkalaista, islantilaista ja sipoolaista jogurttia. Helmikuussa 2024 kauppoihin saapuivat Arla Lempi -sarjan neljä uutta maustettua ruokakermaa: Valkosipuli, Sitruuna, Yrtit ja Chili.


Tutkimus:

Koko tutkimus saatavissa pyydettäessä

Lisätietoa:

Aleksander Panfilo, Brand Manager, Arla Oy
alpan@arlafoods.com
Puh. 040 823 7634

Arla Oy on maitoalan suunnannäyttäjä ja rehti kumppani niin maidontuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen ja tuomme uusia mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseen ja kestävien valintojen tekemiseen. Yrityksessämme työskentelee 400 henkeä. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 345 miljoonaa euroa. Arla Suomi -yhteistyöryhmä kattaa yhdeksän meijeriä ja 380 suomalaista maitotilaa. Yrityksemme kuuluu pohjoiseurooppalaiseen Arla Foods -konserniin. www.arla.fi

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos