Lehdistötiedote

Arla haluaa muuttaa maailmaa pakkaus kerrallaan – tuo kartonkiset jogurttipikarit kauppoihin ensimmäisenä Suomessa

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla haluaa tarjota kuluttajille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia vastuullisempiin valintoihin. Nyt Arla tuo edelläkävijänä kauppoihin kartongista valmistetut jogurttipikarit Luonto+ sarjassa. 

Suomessa kuluttajat ovat ympäristötietoisia ja hakevat aktiivisesti parempia vaihtoehtoja arkeensa. Uusi kuitupohjainen jogurttipikari on vastaus kuluttajien toiveisiin helposti kierrätettävistä pakkauksista, sillä purkin kansineen voi kierrättää kartonkikeräyksessä. Kuluttajan arjessa se tarkoittaa entistä vähemmän muovia ja helpompaa kierrätystä.

Kartonkinen jogurttipurkki on valmistettu suomalaisesta metsästä peräisin olevasta puukuidusta, ja sen materiaali on FSC-sertifioitu. Jogurttikipot Arlalle tuottaa ruotsalainen Artaplast. 

Pakkaus on ainutlaatuinen Suomen markkinoilla ja myös ensimmäisiä kaikissa maissa, joissa Arlalla on tuotantoa. Tähän materiaaliin on pakattu aiemmin vain yksi tuote, creme fraiche Ruotsissa. Kartonkisen jogurttipurkin ja kannen hiilijalanjälki on jopa 43 % pienempi verrattuna vanhaan Luonto+ pakkaukseen. 

- Luonto+ tuotteita on alusta saakka kehitetty kuluttajien toiveita kuunnellen. Tavoitteemme on, että Arla Luonto+ on terveellisin, herkullisin ja vastuullisin jogurttibrändi Suomessa, kertoo Brand & Category Manager Kati Janhunen

Puusta pöytään, sisältö suuhun ja pakkaus kartonkikeräykseen 

Arla uudistaa jugurttipikarien kanssa samaan aikaan myös harjakattoiset nestekartonkipakkauksensa. Näin Arlan kaikki maidot, piimät, kermat, ruokakermat ja kilon jogurtit pakataan 100-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin pakkauksiin. Luonto+ sarjassa näistä pakkauksista löytyvät smoothiet ja yhden kilon jogurtit. 

Uudistus tarkoittaa sitä, että kartonkisten tölkkien sisäpinnoilla tuoteturvallisuuden ja säilyvyyden vuoksi oleva ohut muovipinnoite vaihdetaan mäntyöljypohjaiseen biomuoviin. Tämän myötä myyntiin tulee yli 40 miljoonaa vastuullisempaa nestekartonkipakkausta tämän vuoden aikana. 

- On tärkeää, että kuluttajien vastuulliset valinnat tehdään arjessa mahdollisimman helpoiksi. Suurilla ruokayrityksillä on tässä merkittävä vastuu. Yhden kuitupohjaisen jogurttipikarin ostaminen voi vaikuttaa pieneltä teolta, mutta sen vaikutus kertautuu, kun parempia pakkauksia tuotetaan ja ostetaan vuosittain kymmeniä miljoonia. Sekä lainsäädäntö että pakkausmarkkinat tavoittelevat fossiilittomia materiaaleja, kierrätettävyyttä ja ruokahävikin vähentämistä, kertoo Hanna Koivula, Helsingin yliopiston pakkausteknologian lehtori. 

Uusista Arla Luonto+ pikareista löytyvät maut ovat mango, mustikka, päärynä ja vanilja. Samalla pikarin koko kasvaa 150 grammasta 175 grammaan. Uusissa pakkauksissa olevat tuotteet saapuvat kauppoihin helmikuun aikana. 

Myös Arlan Luonto+ sarjan mainonnassa näkyvä rumpali Jussi69 liputtaa ympäristöystävällisempien pakkausten puolesta: 

- Kuluttajana haluan, että suuret yritykset tekevät konkreettisia tekoja luonnon hyväksi. Ilmastonmuutoksen torjumisessa pieneltäkin tuntuva teko voi olla samalla iso teko. Jogurttipurkeista on hyvä aloittaa arjen vastuullisuus.

Lisätiedot: 

Kati Janhunen

Brand & Category Manager, Arla Oy

kati.janhunen@arlafoods.com

+358 50 502 8351

Sirpa Rinne

viestintäjohtaja, Arla Oy

sirpa.rinne@arlafoods.com

+358 400 685 975

Hanna Koivula

TkT, yliopistonlehtori (pakkausteknologia), Helsingin yliopisto

hanna.m.koivula@helsinki.fi

+358 50 4160548

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. Yhteensä 550 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos